「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
卒之包皮叛變
依牛撚係柒二代篇幫賓少定既新定位
應該唔會咁順攤
小春死咗定牛佬唔記得咗呢個角式?
一邊派左救個仔,一邊食晒d貨,順手買起佐敦仔,牛佬咁寫就精彩

本期重點:北正恩同陳浩南碰面,當陳浩南點完十億毒品嘅貨就閃得人,與此同時、佐敦也非常緊張批貨。

雷霆到達酒吧找滿哥晦氣,誰知滿哥彬彬有禮,奉上四萬以示誠意。不過雷霆拒絕,滿哥遂同雷霆隻抽,滿哥輸咗就俾四十萬雷霆、雷霆輸咗就要收四萬和頭費,下期繼續打擂台

本嘢好撚戇鳩,少少事又隻抽,仲話去橋快、爽。陳浩南有韓賓協助,扮俾人搶劫,從中食夾棍都得啦、而家做保鑣咁戇鳩,邊係龍頭所為
吓吓隻抽仲大智慧?雷霆慘變新人上位踏腳石,叫綠帽武情何以堪?
D 金句既pattern 開始重覆,好撚悶
我估個滿哥會專登輸40萬俾婷婷
但又會令婷婷知道其實係抽唔贏佢o個隻
今期呢句唔錯 有番些少味道
雷霆廢到連娘家仁都贏唔到
雷霆而家咁樣仲好過以前 個滿哥未出場之前就比牛佬吹做神人咁做真係唔得 萬一瀨野就比人笑 咁先入為主真係好影響 好地地係都要加神人兩個字 無論做得幾好都唔會覺得出奇
咁佢本來就要死,差在死係立花、綠武定其他社團手上
應該會好似佢老豆咁比雷劈,再比綠帽武、跛腳高分屍
我覺得最後可能太喪,畀自己老母斬死。
黑古咪又係俾細飛開邊蒸
出得一陣就收皮
煲鬼煲馬咩
你煲湯都要時間啦
求其滾2滾就算邊會有料到

順便我想問婷婷同小東好似無乜關係咁既
但係明明同社團
之前有寫狗咬狗骨 而家冇寫又好似frd返咁

本期重點:陳浩南與手下老練的點算毒品,而哥倫比亞黑幫會有一半人喺半途離開、而另一半則隨陳浩南一行人進入菲律賓。

果然如淺水巴打咁講,滿哥無輸40萬、但只係扮嘢,幫雷霆搭個下台階,話大家半斤八兩、雷霆悻然拎四萬帶手下離開。

陳浩南喺進入菲律賓領海前,先發制人、將哥倫比亞黑幫制服並從佢地身上搜出手槍,到底咩葫蘆賣咩賣藥⋯⋯

雷霆條廢柴只係滿哥成名嘅踏腳石,唔知滿哥仲有咩廢人嚟襯托佢大智慧呢?
𡃁仔南失蹤呀,好緊張呀!
今期poster的新東英五虎
已經直接skip左狄威黑仔公廁虎佢地
黑仔果D其實寫得幾好
好過呢幾隻角色唔突出既貓

BTW 句野好撚柒,我都識作啦
白老虎羅心左上幾期海報死咗,同佢有關係嗰啲都死埋,牛佬慳水慳力廢事畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞