「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
早兩日講左話條牛撚無撚野叻,最叻就抽水啦
可唔可以講下點抽
未睇都feel到會好格硬好尷尬
即係CY,唐振英個d囉…好好笑…

本期重點:滿哥喺拳館同班嘍囉比試,佢格鬥技藝不錯

雜魚小葉列舉一群阿伯,阿叔嘅神人

滿哥魔掌伸向北角,藉吃喝玩樂吸引𡃁仔。李志高手下發現喝止、但不敵滿哥手下三雜魚

李志高約滿哥談判,雜魚小葉提議上枱前將李志高另一隻腳廢掉,洪興北角勢力就會瓦解⋯⋯

今期打佔三分二,比牛佬用嚟呃稿。嚟緊唔知會唔會搞江湖神人排名戰,好撚期待
不如殺埋李志高啦 反正第二代得仁仔似個大佬
阿仁出黎第一下係講到可以同海叔猜得兩板架
題外話: 有冇人記得n年前有幾期最後有短篇,個筆者叫Tom so, 我好中意睇佢啲漫畫,牛佬名下 夢天堂同人間密碼(咁上下名)

有冇人知佢宜家仲有冇起呢行?我好中意睇佢啲公仔書
辛苦巴打期期都買
擺明下期講李志高扮醉
裝滿哥
但引俾滿哥識穿
邊有去得咁快咁快
下期9up下,最尾2頁先落單
下星期一講佢一早發現然後扮醉
下星期四講下滿哥以前啲野最後2頁先話佢扮中伏
咁先係牛佬節奏
鳩達嗰啲根本唔係社運,佢有乜實事做過?
鳩達所做既野, 只係一個老童黨

本期重點:李志高相約綠帽武,準備吹大雞,乘勢搞正滿哥。

滿哥沒有出手暗算李志高,反而搵嚟反黑吳Sir做中間人,要李志高收下挖走佢嗰八條𡃁嘅八皮。

李志高唔服氣收下轉會費,怒極推飛八萬蚊,大喝屌你老母⋯⋯

今期咁多位巴打估錯,滿哥繼續用小動作滋擾洪興,留待下期奶媽陳浩南點收科
合理喎,有邊個想跟住個殘廢大佬
阿Sam,飄忽
尚武連打既都無得打
屌,之前大家係度估黎估去,原來牛撚加醉酒呢段純粹係呃篇幅

然後今期搵皇氣解決江湖事又講到個傻閪好有腦咁
要老師出手
呢啲係學校一定俾人笑死
古惑仔埋枱講數唔搵第啲社團叔父,去搵黑警
我真係估你唔撚到呀,牛佬

醉酒剩係呃稿費
幾十年前四大探長時代就會,牛佬d思想已經完全過期
真係鳩到無倫
而家d古惑仔全部搵內地背景老細啦
比你台灣佬打 仲要搵黑警 脫唔脫節呀
梁家仁屌個西 就比你插旗 低唔低智d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞