「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
唔計班鬼佬,應該係長三
重有一個以前跟金毛虎,一高一矮,好似叫五長和五短

有冇人記得當年排完名有咩用?
拎六大做大路元帥有咩用?
虛名啫,之後個大路元帥咪俾人分屍
死亡a組
根本就無野傾到過

第一單杰野就係藍鯨個仔死傾條撚
我記得我睇咗少少好似係車仔諗出嚟

牌面就係話咩選個大路元帥出嚟為江湖排難解紛
六大係咪應該當佢係「江湖最高權力核心委員會」咁?
但實際其實係車仔為咗分部牌頭同自己響朵而搞
最終完哂之後其實都無乜實際作用

戴返頭盔先 , 可能記錯 , 有錯的話歡迎巴打指出
六大,第一次開會就是聲討蔣天養暗打和記,第二次開會已經係藍鯨刮et打死佢個仔,跟住就分部滅亡啦,哈哈,打撚左一年,開左2次會

漏咗上載金句

而家牛佬同咗個馬拉佬李建興合作,所有大陸網站都封咗古惑仔漫畫,要睇就要網上課金。

本古惑仔賣到家下$23,其實唔多值、純粹買嚟係大家巴打茶餘飯後嘲笑嘅對象,同埋想呢個區熱熱鬧鬧
真係辛苦巴打出錢出力賣$15嗰陣我已經覺得唔值cut咗
辛苦哂巴打
依本垃圾23 仲要一星期2本
13都嫌貴
頁頁都印台灣獨立,即刻封殺
記得有巴打話過
金句有個「真」字都係柒嘢
果然......
可能佢見成日屌人睇老翻都唔係辦法
索性搵嗰啲老翻大網合作齊齊搵錢仲好
網上畀錢睇對某人嚟講成本唔高
可能都算係一條出路

本期重點:游子健見到自己爸爸不屈不撓同大飛揑盡,深受感動,後悔自己當初話一力承擔,原來爸爸對我咁愛錫

陳浩南竭力挺過兩分鐘,一拐一拐嘅離開,始終大家血濃於水,要力保自己寶貝仔

但原來只係一場戲,兩條老坑夾埋楊思樂諗計點救出游子健陳浩南墊曬嘢嚟頂大飛嘅拳打腳踢暪天過海嘅呢條苦肉計十分成功

佐敦知道自己被陳浩南起尾注,顯得極度憤怒聯絡毒蛇幫滿哥諗住覆桌,但被滿哥一口拒絕⋯⋯

屌你老母臭閪,咁撚老土嘅苦肉計真係好好橋、打場交就解決咗卧底單嘢,以後繼續隻抽打擂台去橋啦
謝巴打快報
遊子建又被旁白變做on9仔,當初吹到呢段父子情仇有幾好睇,雷聲大雨點小
道友又輕鬆過關完全冇事, 唔駛坐監仲食埋龍頭個位
唔係講笑, 我覺得呢篇真係全本書最垃圾o既一篇
看!這就是一代江湖大鱷的智慧!
高級左就收山做正行啦
仲下下出黎隻揪
不過網上買抵過實體,平左,又可以用ipad隨時睇番 都ok
175,仲矮過連登仔
車仔都有178
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞