POE Synthesis League 9/3

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
上季 craft 咗對手套值幾十 ex,希望冇跌價

soulrend 似係 for 平民 build 啦
跌落std垃圾桶跌唔跌價有乜所謂
soulrend都係classic chaos dot build,life->low life,starter->貴價都得
上季玩 RF玩到灰,幾十 ex build 打elder 辛苦到 pk, 個 frd 套裝幾 ex 仲要未執好已經打得好輕鬆
新手問題,係standard league有冇得玩新league嘅嘢?
緊係無,技個啲會有,但係league mechanical無,所以std不嬲都無人玩
rf不嬲都係rj build
係回血快之麻
而家dot最勁係cold dot->chaos dot->ignite/burning->poison->bleed
無腦cold snap
不過唔知會唔會搞arc trap同bv呢啲,而家都係勁平秒哂所有野
又要課金
cold dot 真係 on99,應該會 nerf
其實self cast 本來都唔廢 只係trap mine totem trigger 太勁
唔執下最廢既melee走去搞spell先真係
melee其廢邊忽廢 大把秒殺片
self cast好明顯而家最弱勢wo
Bex 講左下個league 會focus melee
黎黎去去咪得ms bf
唔nerf arc 下季繼續arc mine起手
vaal double strike,static strike, shattering steel,tectonic slam,glacial hammer, consecrated path呢啲而家都好勁wo
gh幾時翻生
對上一次改之後一路都勁 係無effect唔夠型無人玩之麻
同spellcaster比易死太多
尤其是betrayal無stat stick
砌個秒殺build貴過spell唔知幾多倍

不過selfcast我都想知GGG點補救
個呀叔唔係shaper喎
成個poe啲人都係老人癡呆,shaper又要幫手執番佢啲記憶,而家又多一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞