[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咁正
姐係要兌換左先可以上網book車?
佢好似有個code 比你上網開account 訂,
你到時要去車站拎pass 同飛
好的 謝謝
唔係,佢有個code
K字頭,可上網book

但每一個booking
1000yen
上網睇左台仔教學了

從 2017年8月份開始,持有九州 JR Pass 的人也可以線上進行劃位

我把相關的重點整理如下,看起來花個1000元確定一定可以坐到得也許也是一種方式

1. 費用是每個座位要再加追加 1,000 円日幣的追加費
2. 你需要先在台灣旅行社購買 JR Pass,取得憑證時,依憑證進行劃位 (KRP 預約號碼)
3. 劃位開始時間是從你要搭乘列車的1個月前早上 10:00 開始 (日本時間)
4. 劃位結束時間是到你要搭乘列車的當天
5. 需要使用信用卡線上結帳
6. 取票時需要 1) 當初線上付款的信用卡 2) 預約成功的郵件 3) 護照 4) JR Pass 或兑換券
7. 如果取消需要依 JR 規定支付手續費
8. 一個人一次最多可以訂7張車票,所以可以一個人幫忙訂就好了,最後取票前,大家都有拿到 JR Pass 即可
9. 訂票方式,請參考 JR 官網 Step by Step 介紹 [連結]

聽日準備毒遊福岡
呢個月25號去
平日唔知啲舖開唔開,想睇靚嘢都係例牌去下深川製磁呀香蘭社嗰啲
細心睇都可以搵到靚又唔貴嘅,行行下就一日
不過都係建議陶器市嗰時趁墟,好多年輕陶瓷作家擺檔,有啲幾有趣
別府 黑川 湯布院 outlet
我想問由布院返福岡有咩方法?
因為我係機場坐高速巴士直入由布院
淨係預訂左去程無買回程
但頭先上網睇由布院去博多巴士總站睇全部訂唔到
高速巴士有無留walkin 位嫁
福岡都係行天神地下街 運河城 同驚安
運河城行街
我9個人家族旅行個個都行得好開心
反而outlet專登編去但唔岩佢地行
諗住聽日一落機換去程個陣問下
福岡附近好似有d公園咁
近近地去果個能古島都唔錯
新開嘅Mark is商場
幾好行,我2個人行左4個鐘
有時裝有超市有傢俬有家品有food court有VR玩
無去過門司港啊
巴打你自駕定坐車?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞