[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢日本時間 11點後係無得book嘅到第二朝先book到
福岡 熊本 有無咩餐廳比較好食
講多啲資料啦
同問,福岡季樂
day1 中午落機 福岡塔 大濠公園 天神地下街 博多運河城  中洲屋台

day2 由布院 金鱗湖 》九重夢大吊橋 溫泉旅館

day3 別府地獄 夜晚去小倉

day4 藍島睇貓 小倉城 旦過市場 動漫城あるあるcity

day5 司門港 下關 唐戶市場 宿博多

day6 海之中道海濱公園 太宰府

day7 門松 篠栗九大之森 下午機走人

想問下各位 咁玩會唔會好chur,同埋仲有咩景點推介,主要睇景 食野 為主
本來想搵場日職睇但唔係幾加到落去咁
朋友介紹去九州自然動物公園 姬島 系島
想睇下有冇評價
另外 自己睇左小倉 bearfruit烤咖哩
都唔知點解咁多伸手黨
eg :7日全九州自駕遊點plan?
4日福岡來回點plan.....

開個地圖睇下,或者google下人地d遊記咁難架咩?
依啲正垃圾
聽日去福岡留名
又唔使咁激動

最基本都講下
人數,地點,想食買玩
用錢多少,自駕非自
酒店訂咗未等等

我哋唔係你心入面條蟲啊
即日來回熊本 阿蘇會唔會好趕?
另外爬文見到有巴打話火山封左skip? 但仲見到有Vlog上到去睇個火山既?
另外阿蘇火山唔join tour自己搵巴士上去係咪好難見一日得幾班好似好易奶野
請問有冇方法係未買PASS情況下check到現有time slots,依家好驚到時排隊畫位會冇晒焗住坐特急
所以我見到哩d post都廢事覆

無癮
佐賀 同 別府有咩食野既地方介紹
凌晨有冇宵夜店?
巴打除左由布之森外仲有邊架好易爆?
同埋想問5月中去係咪落地劃位基本上好難book到由布之森
你留意下個日字同班次,可能無得坐喎...
https://www.jrkyushu.co.jp/chinese/pdf/190301_majortrain_timetable_tc.pdf
多謝提醒巴打屌原來冇左兩架,得返最早同最遲個班,咁睇黎D位仲緊 真係要上網hold定
好易爆 一定要book定
我5月去佐賀有一日想去多良但係用乘換案內搵未有路線可以睇 Google map 又怪怪地
如果用依家個時間睇係有特急10:33 佐賀 11:04 多良
咁係隔得耐先睇唔到依班車定點?因為我試埋揀後兩三星期既日子都show 唔到依班車
我再上jr 網到睇就話每日運轉直到3月15
http://ekikara.jp/newdata/detail/4001051/35103.htm
因為我印象中好似會唔知3月幾d 車會調動所以係咪就會有依個情況未睇到住定真係冇... 想開始plan 依日都幾難咁
請問呢,黎緊會去九州十日,會買jr pass
我想問呢,jr pass有冇限一個人只可買一張
因為我要北3南3北3咁樣
易爆
唔book九成冇

不過其實冇乜特別
上月先坐完
無限
我都係買兩張南jr pass,分兩次用
Jr仲未可以睇到5月班次
3月調動係唔關你想坐果架車事,另外如果jr坐唔到去多良可以試下由肥前鹿島站坐巴士去

仲有成兩個月,睇定d先
如果依家唔上網劃定位,到時過到去先劃,會唔會到時冇曬位?
利申:19-28
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞