[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有counter seat冇寫兩位起應該就得嘅,試下book定先囉
今日再揾下 鎖定炭燒的
福岡啲餐廳好味少少嘅都晨早就full,同埋炭燒燒肉冇想像中咁多間揀,祝好運
痴撚線post 爆左7個版,
7000個留言點撚追
利申:岩岩今日到福岡想睇去邊好7日
google下算啦
你自己心目中都無盤算
外人點幫到你
長崎入福岡出,想幫襯嗰間長崎蛋糕福岡冇得賣而且連本舖都喺唔揸車就去唔到嘅地方,唔通一落機就要喺機場搵?
有冇燒肉放題推介?
Which one?
琴海堂

雖則唔特別鍾意呢類蛋糕
有冇人呢幾日出發
大家驚唔驚麻疹
https://ekagen.net/archives/post-16282.html

俾多個選擇你
豪斯登堡可能有
就係見佢條網店link冇呢間都唔敢特登去搵⋯⋯只係買條自己食

上次去福岡搵到想幫襯嗰間明太子又係買唔到返香港
搵人準備開新POST~
毒遊plan左個行程 未去過九州 會買北九州JR pass 唔一定要搭特別列車 行程可隨意調動 想順路d
麻煩各位巴打打救幫手執下

Day 1 UO飛福岡 - 博多 - 住長崎 - 1800出發稻佐山夜景巴士 - 1953回程長崎 - 酒店附近食晚餐

Day 2 長崎check-out - 軍艦島0900出發 - 1130回程 周圍行 - 拎行李 - 住佐賀

Day 3 佐賀 - 唐津 - 呼子睇七釜洞 - 唐津 - 武雄溫泉 - 佐賀

Day 4 佐賀check-out - 佐世保 - 九十九島 - 周圍行 - 佐世保 - 佐賀拎行李 - 住博多

Day 5 博多check-out - 住別府or大分??
- 地獄 / 豊後中村往九重夢大橋 - ??

Day 6 住博多 - 小倉 - 門司港 - 下關 - 小倉行下 - 博多

Day 7 博多 - join阿蘇/熊本一日團

Day 8 博多check-out 太宰府 天神地下街 回程香港UO1830

其實想去別府地獄同大分九重夢大吊橋
睇過由布院去最方便 但一個人又唔想住咁貴既溫泉旅館
Day 1 早機?

Day4晚返一返博多?day5又轉?
不如day4直接落大分/別府
Stay兩晚啦
Day8天神地下街的真係買野/就咁行?
怕你唔夠時間
3點半要入機場啦
Day 1 搭UO 1200到福岡
Day 5 巴打你提醒左我 可以佐賀落大分住朝早再去豊後中村 再去別府地獄 因為本身諗要搭3個鐘好似好遠 但其實分開博多再去都係一樣自膠
Day 8 其實係去下天神睇下 今個旅行冇特別諗住購物 手信去到機場再買幾盒就算
其他日子會唔會好趕或者唔太順路?
各位巴絲,想問下大家有冇住過福岡(或者鄰近縣)嘅獨立溫泉旅館?我同家人一行六人,會十月左右去,如果有的話可以推一推薦嗎?非常感激!!!
由布院御三家
唔該曬巴打
爭少少做咩唔推爆埋佢
下個post可以整理下啲日經問題
食燒肉邊間好呀
睇花去能古島定海之中道好呀
唐戶市場開唔開呀
行程問題
去幾多日,點plan
可以有N咁多種唔同玩法,行程模式

想去邊,睇咩,玩,食,人數,自駕/JR,any restrictions 又唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞