[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
早一兩日先劃
99%爆

我2月尾淡季去
早14日劃定位
去到日本換pass時即問仲有冇位(諗住如有,cancel internet booking等佢refund幾百yen,因換pass前可cancel)

JR職員話已full

我其實係4日後先搭

咁你話早一兩日去劃係咪折衷方法?
Suggestions 啫
唔想比1000羊,咁呢個係咪最後先
難道叫佢早一星期?

事實上早一,兩日,我係試過得囉

有唔少人都一早劃定,到行程前一兩天會放返個位

提供多一個方法啫,又唔使交1000羊
咁都唔叫折衷,除非你叫佢唔好坐啦
仲有,佢可能只係要一,兩張票
又唔一定要坐特別位
未必無可能

再者都有巴打講左可以交1000羊,早劃位
佢揀邊樣,就自行選擇啦
我覺得搏唔過
如果唔一定要坐全指定席車
就大可到埗時book特急由布
我獨遊一張票早4日都冇

可能真係到早1,2日因有人放返出嚟執到死雞嘅
但去個旅行1000yen都要咁check住同未必有位

不大能理解
1000yen都慳
已經決定比1000yen 劃定,但有冇巴打知網上劃位最多可以劃幾遠既日子?未來3個月劃唔劃得?
又唔使早三個月劃定咁誇囉
而且你喺hk買pass一定要3個月內喺日本redeem
因為我已經book晒由布溫泉,基本上如無意外一定係個日出發坐頭班由布之森
冇必要早3個月買pass囉
巴打們熊本你地覺得有冇需要去
上網睇好似幾荒無,但又心思思想坐子彈火車
我喺由布院經熊本去長崎
所以留咗一晚

熊本城維修中
我覺得個城市好一般冇必要留(我對熊本熊冇興趣)
所以位只可以一個月前訂位,你想三個月前訂
有無上JR網睇過架
又唔使早三個月劃定咁誇囉
而且你喺hk買pass一定要3個月內喺日本redeem
因為我已經book晒由布溫泉,基本上如無意外一定係個日出發坐頭班由布之森
冇必要早3個月買pass囉
位只可以一個月前訂位,你想三個月前訂
有無上JR網睇過架
熊本城,商店街,水前寺
大家冷靜d
我上次早一個月訂,但都坐唔到想要嘅位
訂完後先知訂錯座位,想坐車頭變坐車尾
去程回程要搞清楚
熊本熊
阿蘇火山好似2級警告 仲去唔去到草千里
上次熊本留左 2 晚
因為我有一日去人吉 , 一日去阿蘇
夜晚先返熊本人面行街 + 食馬肉

熊本我住 Lohas熊本天然溫泉超級酒店
唔近商店街 (要搭叮叮 4-5 個站先到)
但係好靜 同 環境新
我上次都係住果度
吳服町同河原町2站之間

啲路面電車嘅站其實都好近
2個站都係行3分鐘到酒店
我就係無搞清楚,懶衝勁訂咗
想改但login 後唔比改,但我改其他車又得
無得改㗎cancel再book又要俾多1000yen
間酒店仲要好 nice
我上網訂錯左吸煙單人房
去到班職員自動幫我 upgrade 做雙人非吸煙房
早餐都好正
不過我有一日晨早去阿蘇山冇食到
早餐劵俾我做手信帶返香港
由布院之森去程一定要book呀
我第一日開始有得book已經見到比人book左三分一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞