[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我覺得韓國同中國人冇乜分別
租車$3xx per day 貴唔貴
我兩個人去
我會去晒成個北九州
預幾錢油錢日?
不是 我3月28號先到
笑什麼 你也是
有無巴打食過博多季樂
一google就見到完全預約制
即係唔比walkin
唔好意思,想借小小位問12日行程:

一家大細7個人第一次遊九洲,半自駕半坐JR
唔知咁行得唔得.....

15/7
福岡 1700落機》酒店〉天神地下街

16/7
太宰府或柳川》 鳥晒outlet,住福岡

17/7
拿車》自駕去夢大橋,九州自然動物園,住大分

18/7
別府地獄行,大分水族館,住大分

19/7
》熊本(經熊本火山), 住熊本

20/7
Greenland,上下通,熊本城, 住熊本

21/7
》長崎(經雲仙地獄,妙見山),住長崎

22/7
一早去豪斯登堡》稻佐山夜景,住長崎

23/7
原爆館,落下點,平和公園,駕車番福岡還車(可經呼子)》新幹線去鹿兒島

24/7
櫻島火山,仙巖園,水族館

25/7
種子島,天文館通

26/7
返番香港

行程可加可減,但未諗食咩,請問有無推介?同埋想浸溫泉,係邊晚會比較好啲?

麻煩曬大家
點解唔異地還車?博多去鹿兒島新幹線要成萬円喎,你仲要一家7口
鹿兒島來回加埋要六個鐘船程喎,你唔住一日?你考慮下先好
12日全九州太趕
一係南一係北
因為買咗特價機票
福岡入鹿兒島走
所以玩全九州
北入南走無問題
不過,一家大細7個人每日不同地方,不停轉
又動物園,水族館,熊本,長崎
再踩埋豪斯登
有無咁好體力先
最好skip 1,2景點
搵1,2日停下會好少少

否則,6,7日已經攰過返工
睇個行程似走難多過玩
似要應合所有團員願望/需要
Ching有道理,其實有得縮行程,但要揾購物點代替......分分鐘慘過走難。想請問除咗福岡有outlet之外,仲有邊度有大商場/outlet買野?
豪斯登堡,仙巖園,熊本城可cut🤣
仲係chur 嘅唯有雲仙都唔去

但想請問,温泉有無推介
我爬其他post有武雄温泉,
而由布院好似幾好環境但普遍比較貴,
希望可以做到一日平+一日貴
二樣都試下
熊本城維修中,其實可不去

佢依家美其名整緊個復修見學course俾遊客行
但只係喺極外圍俾你行一個圈,期間會放啲復修關連嘅資訊

除非對復修好有興趣,否則可skip
其實日本2,3,4線city都發展到有大商場買嘢
雖然賣嘅嘢都一式一樣
無印,uniqlo,abc mart係膽,有時會有tokyu hands之類,
連別府都有個叫youme(夢)嘅場
葯妝之類嘅話,除咗由布院會無乜之外,咩小城市都有(唔好同我講去溫泉鄉買藥妝)
當然福岡就多嘢買啲,不過我唔係買嘢撚,無感。
4月9號去
唔知有冇咩睇呢
櫻花應該完了
唔該曬
Thx
因為始終一家大細有女人,問定邊度有得shopping都無走雞。佢有佢地shopping,我可以同小朋友Round 1
九州好早
9號應該做議員了
不過熊本熊又可能好適合女人,細蚊仔
要求唔高唔係要潮嘢嘅話

任何中小城市都有嘢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞