[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
同機
壱岐島可以租單車
冇記錯係長崎

福岡落長崎再落豪斯登堡 或者掉轉都係好常見既既玩法
剛上機UO去福岡 獨遊 諗住去佐賀 武雄
見佐賀城有女兒節 想問下巴打佐賀值唔值得去
想問一問係咪 福岡去門司港就可以唔用jr pass 買特急
但門司港去小倉就要用到jr pass?
即係如果想一日去哂依兩度都係需要用到jr pass?
博多坐特急落小倉再轉普通車去門司港單程要2500yen

直接由博多坐普通去門司港就1470yen但坐多半粒鐘

門司搭翻去小倉有普通車280yen

如果你淨係得今日需要坐特急建議你買JR pass 福岡廣域版 , 3000yen 可以用兩日抵過你就咁搭
落機後即去由布院係咪都係巴士好過jr
見大家好似都係坐jr咁
另外想由布院溫泉酒店有咩推介,上網睇別郵
邸樹好似幾舒服咁
一落機即去由布院就當然坐巴士去啦⋯⋯唔洗左轉加埋右轉,又平D呢

酒店等其他人答啦
想問下巴打們 你地住酒店多定民宿?
我見啲民宿又平又大
北九州pass包長崎
所以玩埋豪斯登堡好正常
去過武雄
一千Yen租架電動單車踩一日周圍去
踩到我唔捨得還車
心郁郁想自駕遊, 其實情侶去豪斯登堡係咪唔係咁岩玩?
去到博多JR站,搵for 旅客個檔JR reception,個到換pass+揀指定席

現階段你check哂d available time slots先

利申: 上年暑假同fd去哂成個九州(差鹿兒島),我負責book酒店/民縮+JR
Jr Pass 係嗰個地區任搭
如果你買北九洲Pass 係包埋門司港同小倉
睇你呢個旅程會唔會去埋其他地方(要搭Jr嘅)
因為Jr pass 係真係好抵
你可以上網買定先
帶齊野去JR statio 換(唔係個個站都換得)
Pass 姐係嗰個地區嘅JR 列車任搭
指定席你可以上網預先book定先(要收錢)/睇定時間去到拎JR果陣連紙連拎埋指定席
我果陣揀聽日嘅指定席都仲有位
留晏啲睇埋佢光之王國都浪漫嘅
夾啱時間又會有煙花或者鬱金香睇
你上官網睇下你去嗰陣有咩活動搞
謝!!!
北九州3日去埋長崎,熊本都得
3日去咁多地方
好辛苦喎
咁唔去 本身個城都好弱雞
福岡係咪得大蠔公園 西公園賞櫻?
咁早有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞