[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔識答你
你買咗pass嘅,可以login jr個網睇下仲有幾多位剩架
如果依家唔上網劃定位,到時過到去先劃,會唔會到時冇曬位?
利申:19-28
唔識答你
你買咗pass嘅,可以login jr個網睇下仲有幾多位剩架

睇漏咗一樣嘢
睇櫻花季節,訂定位好
想問下咁我係咪要等到4月尾再plan搭咩車? 想提早諗定到時換pass之前寫埋預約邊幾架指定席, 肥前鹿島站我都有見到 都係一個選項 佢落車個站仲近d行得仲少好多

大概就plan左
一日小倉 八幡 返福岡 依日可能唔用JR PASS
一日 呼子 唐津 返福岡 應該依日開始用pass
一日 福岡 去 由布院
一日由布院 佐賀/直到武雄溫泉 返佐賀 不過驚太遲去便當間野會賣晒
一日 佐賀 多良 再睇下有冇時間走下其他地方
一日 佐賀 返福岡

諗緊尾5日先用JR PASS好定頭5日會好D 未睇價錢不過好似去小倉單買飛都唔平
由布之森到底係左定右有野睇

我BOOK 3號車 4號車廂 既右面
上網睇都咁講

但係D人BOOK曬1號車廂 左面
尾5日用好,博多至小倉來回都要二千幾円,再唔係買張福岡廣域pass都係三千円用兩日
因為剩係check到一個月後班次,我覺得你都係4月中先再確認下,坐唔到指定席,自由席都大把位
純粹怕連指定席都冇得坐 如果係咁既話咁我等再遲D先諗時間好D 最多諗定去邊到會留大概幾耐咁樣就一就 Thanks
巴打其實由布係咪一日玩得晒?第二朝睇完金鱗湖就走得?我依家plan第2日先行由布街預鬆左少少
暫時定左係咁

Day 1:
5點長崎落機,番酒店放低野就上稻佐山睇一睇
之後落番山食個飯就番去

Day 2:
朝早睇原爆館,晏就坐JR入福岡
行陣街買下野就番airbnb

Day 3:
一早入去門司港,下關市,唐戶市場
晏就去OUTLET
夜晚番福岡

Day 4:
出發就去柳川坐船同埋去太宰府拜一拜買個御守
之後落熊本,食馬肉
宿熊本

Day 5:
去睇下熊本城整成點,去下社長辦公室
換PASS之後落鹿兒島
宿鹿兒島

Day 6:
朝早上櫻島行下
晏就過霧島神宮,中間去神話之里公園坐下果架吊車
番鹿兒島

Day 7:
指宿
夜晚車番熊本食勝烈亭

Day8:
朝早番福岡,晏就去九重夢大橋,有時間行一行由布院
夜晚搵夜櫻睇

Day 9:
行下街,賞下櫻

Day 10:
朝早未定
晏就番長崎,睇下D景點,食下蜂蜜蛋糕
8點鐘機番香港

想問下有冇D野係完全冇可能
或者有冇D大問題
我覺得夠
條街好遊客其實我麻麻
而且慢慢行2小時夠哂
Day1, 你預7點幾先上到稻佐山
回程巴士疏落,可能要的士

見你留長崎有兩日,而day 7會食熊本勝烈亭
強烈建議長崎試呢間都食吉豬嘅

福山雅治豬排 高田茶屋文治郎

4-3 Higashifurukawamachi, Nagasaki, Nagasaki Prefecture 850-0855日本
+81 95-821-1811 https://g.co/kgs/22LNPQ

比較下,那間好食
JR買全九州Pass?
睇落無問題呀
不過你day7之後住邊架?
暫時定左係咁

Day 1:
5點長崎落機,番酒店放低野就上稻佐山睇一睇
之後落番山食個飯就番去

Day 2:
朝早睇原爆館,晏就坐JR入福岡
行陣街買下野就番airbnb

Day 3:
一早入去門司港,下關市,唐戶市場
晏就去OUTLET
夜晚番福岡

Day 4:
出發就去柳川坐船同埋去太宰府拜一拜買個御守
之後落熊本,食馬肉
宿熊本

Day 5:
去睇下熊本城整成點,去下社長辦公室
換PASS之後落鹿兒島
宿鹿兒島

Day 6:
朝早上櫻島行下
晏就過霧島神宮,中間去神話之里公園坐下果架吊車
番鹿兒島

Day 7:
指宿
夜晚車番熊本食勝烈亭

Day8:
朝早番福岡,晏就去九重夢大橋,有時間行一行由布院
夜晚搵夜櫻睇

Day 9:
行下街,賞下櫻

Day 10:
朝早未定
晏就番長崎,睇下D景點,食下蜂蜜蛋糕
8點鐘機番香港

想問下有冇D野係完全冇可能
或者有冇D大問題
Day1, 你預7點幾先上到稻佐山
回程巴士疏落,可能要的士

見你留長崎有兩日,而day 7會食熊本勝烈亭
強烈建議長崎試呢間都食吉豬嘅

福山雅治豬排 高田茶屋文治郎

4-3 Higashifurukawamachi, Nagasaki, Nagasaki Prefecture 850-0855日本
+81 95-821-1811 https://g.co/kgs/22LNPQ

比較下,那間好食

諗住上落山都搭纜車,好似最後一班係十點左右
豬排已bookmark 你果間
北3南3北3 咁樣用,所以先熊本中間夾鹿兒島
Day7 開始都係住福岡AIRBNB
其實福岡都新開咗間有啲似首都圈嗰種style嘅吉列豬扒,不過未食過冇得評論佢掂唔掂
Plan緊十月份北九州7日
福岡來回
想去長崎(大浦天主教堂,九十九島,稻佐山)
豪斯登堡
門司港,下關,唐戶市場
小倉
7日應該夠皮,仲有咩地方可以去下
纜車同Jr 站有10分鐘車程距離
路經巴士班次唔密
咁再夾一夾,唔得就唯有的士
正.....咁樣玩
Day8,9調轉會唔會好d呢?
Day8行下福岡,day9去九重夢,由布院,好似無咁趕
好有道理,就一於咁樣改一改
thx 巴打
都係加埋別府呀⋯⋯熊本果d啦⋯⋯差在你想轉幾多次酒店咁啦
Thx
最少已經用4日半至5日
未知你是否頭尾足7日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞