[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
真係住黑川 由布 熊本附先好去,由福岡去太哂時間
Day2個動物園好似搭完個架車都無咩睇
個人覺得熊本真係唔係太值得去 除非你好鐘意隻熊
我着一件衛衣夠頂
但街上好多人都包到自己實一實
可能去得多北半球,近年唔會著到隻糭咁了
一來出街行行下會興
二來其實都適應咗
想問清楚
河內滕園見佢寫4月20開始先要買定飛
咁佢唔會4月20先開門掛,....
4月10去到19都係九洲, 但係想4月13 14就去
驚未開門...
我行上愛宕神社都出少少汗
係4月20先開
剛由福岡落機
我搭國泰,唔知點解成機有7,8成人都係大陸人,佢地又唔似跟團,因為無導遊,但又咁多自由行

仲有,我排隊上機時個背囊比人開哂拉鍊,我當時聽到後面有個講廣東話女仔講嘢,後來覺得有人撞一撞個袋,我郁一郁個身,一陣就聽到有個日本女仔講嘢,上到機坐底睇到個袋開哂
好在無嘢唔見
仲有,國泰真係唔掂
個空中少爺話有嘢要申報先要填申報紙,搞到我以爲改咗例,過海關時要嗱嗱聲補填
好在去小倉架巴士未到啫
似有老鼠
我以為有飛機老鼠啫⋯⋯估唔到機場禁區都有老鼠

開我背囊者,斬手斬腳
黎緊今個星期五去
唔計飛個日 頭尾三日
一日諗左去海之中道同天神
之後吉左2日 但又唔想去太遠
大家會揀去佐賀/熊本定其他地方?
宜家仲有冇marutto fukuoka賣?
因為個網話販售期間17年1月6日-18年3月31日
http://www.nishitetsu.jp/zh_tw/ticket/marutto/
係咪可以分兩日用?
買曬機票酒店了,想問jr pass 點買法好?
DAY1: 香港去長崎,1355-1800,宿長崎
DAY2: 眼鏡橋,巴拉庭園,大浦天主教堂, 商店街(宿長崎)
DAY3: 豪斯登堡(宿豪斯登堡)
DAY4: 九十九島+水族館(宿佐世保)
DAY5:能古島一日遊 (宿福岡)
DAY6: 騎馬+行街(宿福岡)
DAY7: 先去西鐵福岡天神站-2F購票櫃台買套票:柳川+太宰府 (宿福岡)
DAY8: 釣魚,夜去熊本(宿熊本)
DAY9: 熊本一日遊(宿熊本)
DAY10: 高千穗峽(local tour熊本出發)(宿熊本)
DAY11: 仙巖園+櫻島(宿鹿兒島)
DAY12:霧島一日遊(宿鹿兒島)
DAY13: shopping?未知 (宿鹿兒島)
DAY14:午機鹿兒島回香港
Day3-5北九州pass
無睇錯Day8開始用另一張
其他巴打接力
一程新幹線都¥7000 差唔多回本 係咪必買?
去埋鹿児島pass唔包

交通費幾貴
南九州pass咪包熊本去鹿兒島個程?
諗住day11開始用南九州pass
第一次去福岡 想問下而家福岡既天氣凍唔凍 我上網睇最高氣溫好似都係得10幾度 最低得幾度
如果下個星期去 洗唔洗著多幾件衫黎保暖
而家嚮小倉,天氣好好,係早晚比較涼,但遲幾日好似涷返d

一件長袖衫,一件小小厚嘅褸搞掂
你嚮香港十二,三度點著先
30飛長崎
賞櫻
現在十我備坐呢架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞