[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
從來睇人哋嘢都只係reference
有咩website話值得參考???
去九州住你地會點安排??
google map
jr九州
你問得咁空泛點答你
唔該各巴打幫我睇睇行程

Day1
1200落機->Checkin放行李->天神->博多運河城
Day2
門司港->唐户市場->小倉->福岡
Day3
拎車->九州動物園->九重夢大橋->由布院
Day4
金鱗湖->草千里 阿蘇火山->高千穗->黑川
Day5
黑川->熊本半日/九十九島->長崎
Day6
長崎一日遊->稻佐山夜景
Day7
返福岡->1500機場還車->6點3機

五月中去
Day3開始自駕
咁既行程會唔會太chur
另外day5如果天氣好就唔去熊本直去99島
福岡入面其實仲有咩岩我last day行完上機
我覺得你Day3唔好去九重夢大橋,去完動物園再去由布院
Day4我睇地圖先咁講咋,就係由布院揸車去九重夢大橋,再去埋阿蘇火山再落返黑川
全部山路,彎彎曲曲幾大刺激
Day5,黑川去高千穗落熊本
Day6,熊本去長崎
Day7,長崎返福岡,行下機場買下手信
不過我都係覺得你改下行程好D
但我其實對熊本無咩興趣 同座城又未整翻
同埋我盡想將阿蘇同高千group埋一日
因為我由布同黑川既酒店book好左
山路應該無咩問題 我同fd今次都第5次係日本自駕
黎緊會去福岡自駕遊
諗緊去唔去豪斯登堡好,想問下onepiece係咪沒左
如果沒左諗住轉去由布院

預計會去祐德神社,睇海豚同軍艦島
仲有會去雲仙
我上網睇人話豪斯其實無咩玩 啲野又舊
係得夜景睇下
總之去九州千祈唔好貪心
搭車時間比你想像中耐
老婆係毒撚,我上網睇到好舊既遊記有onepiece所以先想同佢去
但最新果d遊記又唔見有
夜景會去稻佐山睇,有fd岩岩去完講其實個夜景好流
開花啦
原來係老手
阿蘇火口去之前了解下有無封山先
其他我無乜意見啦
老手唔敢當,自己都係周圍問下人 負負碌碌咁周圍遊 都係去大路野多(沖繩 京阪和 北海道 名古屋)
Btw日本自駕真心正 租車油錢平,係highway貴D
試埋九州 廣島四國 仙台加道南就滿足

我早排見阿蘇燒山 我諗五月應該生翻啲草
希望可以上到頂啦
同意
冇必要特登去
小倉都正過佢
You mean 熊本?
其實我對個櫻之馬場仲有興趣過熊本城
Yes,熊本冇必要特登去
經過嘅話時間充裕留一晚ok
得兩三棵開左
有排先滿開
想問下5月中平日
由布院返博多回程
唔一定要搭由布院之森,因為去程已經搭左
駛唔駛預早劃定飛先?
由布特急會唔會好full?
係我會到埗才劃
有自由席的
Thanks
唔想每人再用多1000yen劃位
食左佢好過🙈
請問福岡有冇靚嘅燒肉店精肉店巴打們會推介?見好多介紹都係多牛或者放題,但想搵quality好d嘅
季樂啦
再高級嗰啲識得上tabelog搵但係唔識日文都唔知入唔入得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞