[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有冇巴絲知多牛有冇得book?
黎緊五月四人行求評主要係輕鬆遊,影吓相唔洗太趕

17/5 (五)

12:00

福岡機場 > 博多站

**Optional**
-JR博多城 / 博多巴士總站大樓 / Deitos / 博多一番街 / 博多站地下街 / AMU PLAZA / 博多車站頂樓空中花園

16:00
Airbnb Check-In

博多運河城

中州屋台
-------------------------------------------------------
18/5 (六)

11:00
Airbnb > 天神

-水鏡天滿宮 / 赤煉瓦文化館 / 舊福岡縣公會堂貴賓館 / 羅斯福岡(Photo Only)
-天神地下街
-舞鶴公園(福岡城) + 大濠公園
-福岡巨蛋(Photo Only)

福岡塔

天神屋台
-------------------------------------------------------
19/5 (日) ##JR Pass Day 1##

下關
-唐戶市場
-御裳川公園

門司港
-門司港懷舊區

小倉
-旦過市場
-小倉城
-中央商店街
20/5 (一) ##JR Pass Day 2##

長崎

-原爆資料館 + 原爆公園 + 平和公園
-新地中華街
-哥拉巴公園 + 大浦天主堂
-眼鏡橋
-稻佐山展望台
21/5 (二) ##JR Pass Day 3##

熊本

-熊本城 + 櫻之馬場城彩苑
-上、下通町商店街
22/5 (三)

MARINOA CITY OUTLET
23/5 (四)

10:00
Airbnb Check-Out

-JR博多城 / 博多巴士總站大樓 / Deitos / 博多一番街 / 博多站地下街 / AMU PLAZA / 博多車站頂樓空中花園

16:00
福岡機場

18:15
福岡 > 香港
好似話3點幾可以去門口寫低名當排隊上網見話燒肉同壽喜燒係分開兩層食想問下係咪冇得又食燒肉又食壽喜燒
有冇人搭過呢程車呢
5月中,由布院之森洗唔洗依家上網劃咗位先
乜耐唔耐就有一模一樣嘅問題

1個月前先有得劃呀
唔該,巴打
準備福岡一人行
但發覺福岡一人酒店都唔平
無咩好似大阪新今宮咁單人房share toilet款
其實想問下阿蘇火山依家仲值唔值得去
search過係福岡出發來回都成7粒鐘咁濟
係咪都係留其他時間玩其他地方好D ?
上兩個月去住過間bnb單人房 shared toliet+有廚房用
個屋主好nice 二百幾一晚 係天神
對你嚟講點先叫貴?人人defination唔同
留熊本先好去,
阿蘇又唔一定開
想問福岡有無餐廳可以邊食邊賞櫻?
google 大濠公園
有無師兄住過由布院間楓之小舍
好似幾靚但落去行街好似要行好遠咁
連朝倉都有,唔差在上埋秋月啦
我諗住search 下3000yen 左右 單人房
但睇極都好似6-7000yen
3000單人房?
Capsule都未必得啦你去過日本未㗎
住天神東橫inn啦
超方便
獨遊福岡中,櫻花好似開齊
Book咗兩日新啲果間微笑酒店,10516円

First cabin 都好平呀
想問問
夜晚凍唔凍?
好似唔夠10度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞