[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔係話外國買JR PASS book 位 要另外比1000yen / 位 咩 ?

有錯求指正
係呀,都預左比
入到官網唔係好識揀海外pass點book位
上網睇果d教學係直接比錢買
KLOOK點會BOOK唔到指定呀?

JR有個PDF寫到明邊D得
KLOOK 我早3日先BOOK左指定位
momo:
可在以下旅行社等處購買「JR九州鐵路周遊券的兌換券」。

JTB、日本旅行、近畿日本Tourist、TOBU TOP TOURS、日本航空(▲)、JALPAK、JR九州高速船(▲)、旅行博士、韓國鐵道公社、MODE TOUR、Hana Tour、Cosmo Travel(▲)、東瀛遊(EGL Tours)、縱橫遊(Package Tour)、華旅、可樂旅遊(cola tour)、雄獅旅行(LION TRAVEL)、KLOOK 、百程、Lvmama、Fliggy、Acces Rail以及與以上旅行社有合作關係的旅行社・販賣店

睇到了
我 10 日 由鹿兒島玩到福岡
左右兩邊唔夠時間冇去到
只係沿住條新幹線玩

1日落機 + 鹿兒島市中心 / 城山
1日櫻島 + 天文館
1日指宿 + 行 outlet
1日人吉
1日阿蘇
1日門司港 + 小倉
1日武雄溫泉 + 吉野ヶ里歴史公園
1日唐津 + 呼子港 (隻船去果日冇開)
1日買左 pass 去太宰府 + 海之中道海濱公園 + 城瑪麗諾亞 outlet
1日福岡市內行 + 搭機走
所以我寧願分2次去
唔去近海邊位 應該都唔使點著
煩緊去河內藤園d 時間點夾好
12點book 左係小倉食壽司 早知book 遲少少 又唔想食完去河內藤園 想朝早去完食埋就係小倉行返一兩粒鐘咁 唉好煩最衰唔係渣車 時間難就好多
幾時去?
5月4 岩岩好撞正先諗住去
好似上年依個時間都謝得七七八八 睇黎都可以cancel
再搵多 資料睇下依個日子得唔得先
除左御船山樂園仲有無邊度睇櫻花靚
有冇巴打去過武雄,值唔值得去?
有無巴打去過福岡騎馬?

租架單車,行下圖書館,御船山,勁放鬆
16/4由布院之森咁快full曬
啲人仲話去到先book喎教壞人
6月中同老婆去7日...仲諗緊自唔自駕好
諗住福岡直去熊本玩兩日,之後去由布園,再番福岡,其中一日去豪斯登堡 (day trip 去好定住一晚好D?)
有無巴打推介下福岡酒店?住天神定博多好?
要住4日,最好房有洗衣機
豪斯登堡玩一日啦
好多人話夜晚仲靚,我都book左大倉 好肉赤
房有洗衣機?
你好似未去過日本住酒店咁喎
東急咪有 我問下姐 我去過六次
我25/3要搭2點幾果班 搞到要留返下一日既半日係由布, 無得去別府地獄了
所以咪話叫人到埗先book嘅靠害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞