[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
請問我有行程請教:

1.如果我頭3日買南九州JR pass,
去熊本 以及 之後返福岡 應該如何抵D?
現在唸緊買全九州5天 還是 這2程車 直接買票 好D,

2.黑川溫泉 找不到 巴士時刻表 不知道時間是否足夠

行程:

Day 1 0730-1135香港-鹿兒島 ,
機場換JR pass (南九州3Day)
宮崎 日南海岸 飫肥城下町 /鬼之洗濯岩、青島神社

我到達宮崎最快3點(高速巴1303-1517)以上地方未必可行

Day 2 高千惠 天岩戶神社 天安河原 (宮崎-延岡1hr -高千惠1 hr )(宿宮崎)

高千惠 其實跟當地團會否好D ?

Day 3 霧島/天文館/ (宮崎-霧島神宮 1hr)
「霧島いわさきホテル/いわさき各社路線」
(宿霧島溫泉)

Day 4 (0620/0635-0808 霧島到鹿兒島中央)
櫻島 水族館 天文館大街

Day 5 種子島-屋久島tour(夜晚出發熊本1 hr )

如果不用全國Pass,有沒有更平方法?

Day 6 熊本-阿穌 阿穌火山 黑川溫泉

我只知道有巴士由火山- 黑川溫泉,
但是找不到時刻表
http://yumerindo.com/page.php?PAGE_NO=9

Day 7 (黑川溫泉-熊本)
熊本 熊本城

Day 8 1300-1500熊本-福岡
1600前到達

快運17:55-2035福岡-香港
我好中意小倉
甚於福岡
燈神保佑
福岡7日 唔換酒店 正唔正常
櫻花無乜開咁
我住小倉7日,但玩山陽山陰
Jr pass萬歲
我九日都冇滿靠JR PASS周圍走
有無巴絲住過黑川間深山山莊
網上面比較少評價
或者有無其他推薦 間間都唔錯咁 花多眼亂
咁好浪費交通時間 不個人人旅行方式唔同
星期日出發 櫻花咩情況?
[img][img]圖片網址[/img][/img]
櫻花開滿了

話說今早去西公園見到一班講蝗語既大媽大叔 嘈到扑街入神社破壞安寧

舞鶴見傾了

見到今年有開始吹雪 又葉櫻 有無開 乜玩法

想請教,九州自然動物園同阿蘇火山一帶,應該大概預幾多時間玩?
住晒博多都幾方便去6日都無換酒店
熊本 福岡 都開晒啦 有D謝埋
不過係垂櫻果D無乜開
沿海地區 凍到癡線
一起身12點特登走去望下30號由布有得book 咩位點知得返幾個 原來好早就有得book 下個星期正式要book
唔book真係搭唔到
入面個便當好快賣晒
想食 一開車就要去排隊買
見好似貴個隻豐富d 平個個靚d
不過回程諗緊唔知可唔可以買個豐後牛便當上車食 或者溫泉旅館食飽左都唔定
北九州pass有套套送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞