「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
我去沙田太遠
已經out of stock
又可以慳錢
唯有等restock

Btw 我呢幾晚都有用你講嗰枝avance搽眼睫毛嗰枝嘢
感覺良好無敏感
睇下用多幾晚會點
OK咖 keep住每日用就有效果
香港係咪無?
我用左2個星期 明顯長左
香港都賣哂
好想買!!!但又驚個色唔實用
想問下香港賣幾錢呀?
我幾時先買到
咁可以慳返
拎咗枝勁無用嘅lipstick queen lip tint嚟用
法國幾好用 唔乾又薄 搽完個嘴好似無搽過嘢咁 又無乜點transfer
隻色又幾好睇
我以後會用返多啲

Btw lipstick queen好似無派嘢俾啲kol 支持下啦大家
唔洗日日熱水蒸臉 呢一步通常都係後續敷MASK個D先會做(用黎令毛孔擴張 容易D吸收)

基本上日日都要洗面 至於朝早洗唔洗用洗面奶就視乎你膚質 如果係會出油既膚質都會建議你用D溫和D既product去洗走D油份

因為毛巾容易有細菌,所以近呢幾年都多左人話用紙巾好D

敷mask你當係將大量精華封入皮膚入面,其實只係代替左搽精華呢一步,所以要敷mask既日子就應該係 爽膚水>面膜>晚霜
精華/面膜係補水,晚霜係鎖水
呢啲色我可以
洗面奶都算係溫和呀 洗完面之後塊面唔會好乾好澀咁就OK
洗完之後都係正常護膚呀 不過日頭就唔洗用咁保濕 會好易爆油 用D清爽D會好D
唔洗咁保濕既意思即係唔洗用到晚霜呢類咁重油份既野去鎖水 因為日頭你會有活動會容易出汗呀出油多過夜晚訓覺 所以用啲清爽啲少啲油份既cream/gel會好啲

其實都正常既 皮膚點都會分泌油份 尤其男性會更容易出油 如果係咁既話會建議你用D控油既產品 呢度啲絲都幾推薦幸福肌既油不得你 呢方面就要召喚workbitch絲解答翻你
係咪查得太接近睫毛根部?
睇swatch覺得冇乜特別
但一睇上嘴圖就覺得好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞