「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
gucci唇膏有無啲咩必買色
黎梗去杜拜
成日凝住亞洲人輪廓好難化
諗起spoon化嗰個好想笑
順便講返要留意嘅嘢先
1. 計劃生BB準備生同大肚婆唔用得
2. 一定只可以夜晚用
2. 本身敏感皮膚要試咗係耳後或者手腕先
3. 一開始頭一個星期到兩個星期可以用咗基本保濕爽膚水打底先,因為外用A酸會導致乾燥甩皮,有啲似溝稀左咁用
4. 同一時間唔太建議用有美白同其他果酸類嘅護膚品

除非本身係油田,正常可以隔日用
暗粒推晒出嚟之後,可以只係看門口唔使再用
摸到有暗粒先定點揸上去
化過
最後決定呢世都唔會再化
點解 發生咩事
好耐無上黎 今次寫post係想講下bb果隻蟲草粉底液,之前好多絲推好潤,我乾皮買咗初頭用都覺得好正,仲係度猛推bb蟲草,但之後細心望先發現,仆佢個街,個妝又裂又食毛孔眼紋都爆哂出黎,個樣老咗10年。

但話哂幾舊水,dum咗去好嘥,冷藏咗一段時間今個冬天又攞返出黎試用唔同方法上,睇下究竟有冇可能上靚佢。

卒之俾我發現乜都唔搽,base都唔搽就咁直接上就得(我用一pump)!今日我個妝由12點半到夜晚9點半都無裂無食毛孔同無現眼紋

希望幫到大家,唔使浪費
第三張手機影係7啲
總之開眼就核突到cls
發現po唔到
再黎過
又真係唔cut襯你好多
你個樣鬼鬼地都cut唔到我諗我都係放棄
預咗冇得似鬼妹咁化cut crease
但冇諗過會咁7
除非眼窩凹入去
正常亞洲人輪廓應該都化唔到
https://youtu.be/pNLOG939bXA
呢條女化得幾好睇
https://youtu.be/aTxx7jaYVBc
呢個日本妹都係化開cut crease
就咁望個cut crease 位太低,可能本身 輪廓唔適合
潤過Rouge g ?
Rouge g 有d 乾 我覺得
一定要個眼皮夠薄
我本身係內雙痴成外雙
眼皮脂肪偏多
個個都話揸完遮瑕膏向上望
我向上望個位就係咁低
真係天生隻眼既問題
香港冇專櫃架
我都唔得,眉毛同眼好近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞