「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
見到有restock就買啦 新年新粉底嘛
嘩屌lunasol新眼影靚撚到癲

呢盒係限定色

中間係綠色

呢盒勁好j 呢啲色我最愛
尾兩盤係二十週年復刻版黎架
之前一直心郁郁想買guerlain粉底但遲遲未買
去開旅行sephora又八折就拿拿聲入左最新果支
個外形好撚好j好靚 聽日試上面睇下點先
我都係搭阿媽單退稅咋
根本買唔到退到稅個價
9月後好似10%?
好趕客
Missha 唔係韓牌咩
韓國買唔係方便d ?
我就係見寫胭脂 ba介紹cushion個陣都係介紹s 但我自己鐘意大大枝有手感 絲打咁講就放心啦我
今次係crossover it’s demo
應該直頭喺日本出
btw我睇中呢個系列盒眼影 個盒好靚
初初都以為係 但單用其他色系都敏感 唯一無事係隻偏白highlight 色

nars新胭脂盤

afterglow lip balm亞洲限定色
係呀屌
買野都要加一唔知點算好
有咩襯加稅之前買哂佢算
afterglow lip balm諗起dior lipglow
有冇絲用過guerlain隻cushion?
最近乾燥唔係幾想用粉餅
我google 過黃皮膚 + suqqu桃橙冇試用圖 係google 發現小紅書有先cap 比絲打睇下效果 我唔係黃皮膚 swatch 唔到岩唔岩黃皮膚 如果大家唔鍾意我以後唔share

不過 抺茶蛋糕絲打你勁記仇 一直唔出聲唔講野 一出聲就想搵仇報
你可能唔啱pressed pigment
用返專櫃eg TF個formula會好好多
我就算用honeymoon warm tones多紅色都冇敏感
不過一定冇咁出色
我覺得cp啲嘢真係好普通
我寧願買貴少少
絲打呢支係essentiel個支?
係呢支啦 係專櫃試完覺得正到不得了
混合偏油雞 想換新粉底 上面絲打支guerlain好燒 但dior forever新出嗰隻好似都好正 你地覺得邊隻抵買啲
岩岩買咗guerlain
我夏天時都係混油 我估呢隻夏天唔會好岩用
冬天就ok
點解?好易甩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞