「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
我笑左
Mac做咩事咁既產品都出到街既
我係混合偏乾啊
我個時無理日日用不過用完係真係feel到無咁多暗粒
特別係初初用/隔左一排無用/好懶無敷到deep clean個陣
我今朝用完以為自己睇錯
再開返啲舊圖嚟睇
丫屌
伏到嘔
買咗好多枝Mac唇膏有無人想睇swatch
留名
我最近都買咗兩枝givenchy兩枝guerlain一枝sisley
得閒swatch
碌ig見到Dior backstage 新眼影
啲色好似好唔錯咁
呢啲色好普通 不過又幾好J
唔該c打
留名 對無動物測試護膚化妝品有興趣
係wor
SUQQU!!!!
明明mac平日岀既胭脂,highlight 都唔差
點解今次會岀到咁
會唔會好乾同好易甩? 啲色幾靚 好啱春夏天
並唔會好乾 佢搽完會反光個層唔知咩d 少少油油地 但又唔係好油好lup 個d 唔係lup feel
但食完野佢個層coat 甩咗色既話 (佢係tint) 佢底下都有d色留低 個時就乾乾地 我會搽潤唇膏打底再搽佢
Colourpop 竟然同zoella有collab
未岀已經好想買
勁多人好憎佢
zoella喺外國人心目中已經係scammer
啲comment全部都係話colourpop唔應該同zoella collab
冇睇開佢想知佢做咗啲咩?
出左聖誕Advent Calendar
賣成50歐羅
入面有一個聖誕樹吊飾、一包做勞作用既閃粉、一個星星曲奇模、一張貼紙、一個白色筆袋、兩個蠟燭、一枝室內噴霧、一枝原子筆、一個黑色波波鎖匙扣、一個薑餅人曲奇模、一本手掌大既簿仔

之後又出左本書
成本黃頁咁厚
入面講教你點樣整小食個啲、同朋友玩board game、帶隻狗行公園,分step 12345但好勁大篇幅去講有個最on9,黑板記錄板
首先買塊黑板,之後買粉筆 寫上你想寫既話,咁就完成一個黑板記錄板
整野食個啲係佢自己個網都有講

啲人話佢無料扮四條,製造大量垃圾唔環保
仲有出過本書 話係自己寫既點知其實係搵人代筆 好唔中意佢
想問下大家覺得baremineral粉底邊條line最好用?
我混油 多暗瘡 用original覺得唔錯
就黎用晒想睇下試唔試其他line好
用緊barepro compact版不過不失
啱啱上完有少少粉樣
出完油就唔錯
不過我唇對上啲位會甩到有啲一撻撻咁
一睇到個名就覺得好懷舊
呆左兩秒
以為睇錯old news
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞