「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
Kiehls係L’Oréal group所以呢到唔討論啊 我未用過比唔到意見 但聽聞kiehls好多防腐劑 其實保濕產品最緊要啱你膚質 我化妝前多數用covermark隻保濕base
Between 巴打可以試下用粉底液 而家有好多好用嘅粉底液 好多bb cream反而比較焗比較易致粉刺 同埋色號選擇少
sorry巴打們 冇留意到原來佢都係
想問下如果我就咁想遮下d暗瘡印 就咁用下bb cream係咪已經夠做
遮印用返concealer啦
唔明點解呢個年代仲有人用bb cream 又少色揀又易氧化變暗又無乜coverage
唔該曬呀巴打 近排先發覺自已個樣殘左好多要執執去
我再做做功課睇下有咩好用先
Lm等睇swatch
06春菫 好靚
好顯白,搽咗好有日系少女感
(講緊隻色唔是我個樣
SF jo malone 賣緊$400/30ml $800/100ml
唔緊要
呢樣睇你粉底嘅coverage bb cream多數遮到淺色印 你想無瑕啲遮埋深色印就加遮瑕膏 淨係靠bb cream堆疊到full coverage個妝應該幾恐怖下
我都係暗瘡肌 試過用bb cream焗到爆瘡 所以先建議巴打可以試下用粉㡳液
想問眾絲打有冇用過sisley 眼膜
同埋邊隻eye product 對黑眼圈/浮腫/眼紋有用
La mer /la prairie 係咪真係有用
價錢唔是問題 最緊要有用

利申 用緊TO咖啡因 + shisedo 金色/粉紅色嗰碌嘢
比你咁講講我bb cream搽下巴一排 之後呢幾日爆左一粒
有冇邊一隻粉㡳液好推介 我真係初哥黎 純粹想遮下d暗瘡黑印
同問用緊既野同你一樣
咁算反正有啲驚hktv有伏
睇你咩膚質 ,出名coverage幾好又啱暗瘡肌嘅就covermark草本粉霜 你可以search下睇下review 不過偏潤 油肌/夏天未必啱用 同埋你男仔唔想粉感太重嘅可以上薄啲再用遮瑕膏重點遮下印
粉底呢啲人夾人 上網睇啱可以去舖頭叫ba幫你揀色試上面 然後去行下街觀察幾個鐘 覺得好先返去買
呢個其實乾肌岩唔岩用?
上網睇 review 有啲話岩有啲話會卡粉
請問有冇絲去過專櫃個啲化妝服務 有冇邊間同埋ba推薦?
上次去過guerlain都唔錯 想再比較下

[size=1]黎緊去ex婚禮想做全場第二靚
第一靚留返俾新娘算 [/size=1]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞