「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
桃橙我真心覺得靚到一搽完會嘩出黎
佢同01都係我最愛胭脂
絲你覺得by terry好用就好
我都好鍾意呢枝粉底 我反而覺得佢缺點係顏色有啲灰陣味有啲怪同遮瑕有啲低
遲啲去日本好想瘋狂買野呀
依加屋企好多護膚品都差唔多用晒
絲打你住日本好正 我勁鍾意日本d 野
如果住日本我會成日去rock band d live
食野又平又好味
啱啱先番嚟
冇買過嘢咁濟
好出奇自己咁忍手
絲你覺得by terry好用就好
我都好鍾意呢枝粉底 我反而覺得佢缺點係顏色有啲灰陣味有啲怪同遮瑕有啲低

仲有guerlain 支Lor 仲有新粉底 勁想買新粉底 冇貨買唔到

講起by terry 我有買佢幾支唇膏 幾隻色都好難carry
暗瘡皮膚想問curel定physiogel嘅moisturizer好用啲?
好多野香港有得買又唔係平特別多都懶得拎

返到香港發現covermark粉餅前前後後囤左十塊屌
日本唔係特別平
尤其係我地仲要加稅
加完稅好心痛
呢隻色好靚
請問係咩色號?
想問知唔知有冇代購可以買到佢 好靚啊救命
呢排唔會去日本但好想買 唔好用都好睇
想請問有無防敏嘅眼影推薦 好少用眼影但近排想玩下入咗colourpop嘅眼影粉 本身唔係敏感肌但試幾次都有敏感症狀 今次唔止眼皮紅仲又腫又痕又有少少甩皮 係官網購入應該唔係假嘢 有無primer都一樣咁
絲打知唔知154同154s有咩分別
係咪偏紅既色先會
我對有carmine既紅紫色眼影就會敏感
嚟梗會去東京 想問有無咩推介
Maquillage同Attenir已經榜上有名
好唔開心成日都會無啦啦生暗粒/爆到成面都係粒粒
前排皮膚好左然後又無啦啦開始爆返 塊面本身已經多微絲血管又紅 而家仲要爆埋粒粒真係唔知可以點做
化妝品護膚品都冇換過 可以點做
樓上絲打太長唔quote
好想買 早知sf仲有00C嗰陣買
依家又要等restock
認真 小紅書係大陸app 請唔好再喺連登用 睇到好唔舒服
你自己睇其實ok 無謂迫大家睇
只係碌柄長同短嘅分別,同埋154冇套跟,不過官網介紹154就只話上胭脂,無講話上粉底,但其實係一樣可以上粉底嘅,我買s只係貪佢有個袋跟同埋細細枝易收納
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞