「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
To 問泰國有咩買個位絲~
見得閒分享下你睇
我買左4U2既色
據當地職員所表示 呢兩隻都係多人買既色
另一隻liquid matte 係mini版 唔知咩色號 sor

希望燒到你
燒死我啦
早排去日本買左以下既 (係京都大丸&關西機場買)

正所謂shopping 能治百病(失戀)
從來唔捨得買大牌子既我都入手了
首先係細細個學化妝睇blogger分享已經心思思既lunasol眼影!
比較basic既4格色好幾款都sold out左
試上手見佢顯色不錯,我又冇咩閃閃既眼影就入手了
呢個好似係樓上有post個款復刻黎? 唔太知
Germinate eyes 01 5千yen 左右
(已用遊客九折優惠及退稅後大概價錢)
但!!! 後來喺機場見到佢 好似係42定唔知48xx yen左右
不過又係唔齊色

Ummm 因為中間個格冇用過,試上手後先知原來佢好似係唔太有色咁嘅閃,好微好微既金色咁,有啲雞肋

側邊啡色嗰隻係 three 既Alchemist twist for Eye
09 real wild
係一款Matte嘅眼影打底
走嗰時喺機場duty free行街
見到佢2940 Yen幾抵屌所以就買咗
張相有推開左既效果圖,我覺得懶人化妝唔想搞咁多嘢直接用呢個做打底跟住畫下眼線都不錯
暫時用過一兩次我有少少油眼都唔見佢有甩太多
(Canmake 都出左類似既,其實替代品大把 大家參考下就好

最後係係呢個post燒著左而買既nars aragon
大概3000yen
Google就有圖 所以我就唔多影了

Post 漏左 雞肋是中間個隻色
絲打過完年一切會變得更好
舊嘅唔去新嘅唔嚟

左2𠴱隻金好靚呀
可唔可以SWATCH 埋THREE?就咁睇好靚
多謝你 好有愛

上面係就咁搽,下面係blend 開左咁的feel
Aragon真係好靚

唔好唔開心 舊嘅唔去新嘅唔嚟
預左要一星期先穩定返
邊間d BA 無咁閪面?去咗兩間都唔掂
其實點樣畫臥蠶妝 無論係就咁畫閃個臥蠶定係臥蠶邊邊位畫深 都反而好似令個眼袋同黑眼圈更加明顯 但如果唔畫臥蠶妝啲遮瑕已經好足夠
其實係想化黎望落後生啲 求賜教
癡線好靚
好鍾意呢啲色
之前都買咗suqqu呢類色
感謝樓主swatch
origins 靈芝水好好用
比在我會向總公司投訴,呢啲人唔可以姑息
呢枝d水噴出黎好細緻感覺feel唔到有噴咁 唔識講
功效一般啦唔見有咩特別效果 我自己鐘意皇后水多d
因為佢有薄荷成分 用落感覺醒膚d 涼涼地
想問下有搽differin嘅絲打們
係溝咩保濕cream一齊用?
有冇單純成份cream推介?cetaphil cream o唔ok?
我係去moko 可能當時無乜客 都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞