「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
絲打們
$100左右budget 有咩防曬推薦
同埋想問搽左base係咪唔洗搽防曬?
枝唇膏好靚 我之前都諗住買
好靚呀支flesh fatale 我有flesh3 我自己就鍾意flesh fatale 多d 青春d
我另外買埋佢支lip gloss 既新色Carnal Desire 好令面好閃 不過唔係好影到d 閃粉出黎
如果買lip gloss 我覺得可以買深色d 我覺得我呢隻色上唇係有色 但略嫌淺色咗 鍾意淺色既絲打應該岩
佢唔太痴頭髮 唔算好lup 算係比較舒服既lip gloss swtach 埋比絲打睇下

大家覺得Nars新出個個眼影盤 入唔入手得過
頂 shut up and take my money

pmed
Orbis 淺藍罐清爽型
但Base防曬力唔夠勁
用返防曬好d

不過講返suqqu 盒眼影 我真係麻麻地佢
認真Tom ford /pat mcgrath/ natasha denona 得我歡心好多 雖然佢價錢都平過TF 但我寧願貴D 投資多D 買TF

suqqu我晏晝4點幾化既眼妝 而家晚上11點半已經淡色咗好多 甩得都幾勁下 而TF PMG ND 都keep 到好耐 又顯色d 所以除非鍾意淡妝既絲打 我唔太建議其他鍾意顯色既絲打入手
一陣買

我都有suqqu 04
啱啱買咗未拎到勁期待 拎到之後就覺得 咪又係咁
我依家淨係會用佢嚟打底然後on top加tom ford嗰陣閃色
其實正常一支睫毛膏開左可以用幾耐先要丟?
3-4個月 頂盡6個月 陣味會臭臭地
但我通常用到第3個月就用哂
同眼線筆一樣好快用哂
我個枝kiss me睫毛膏寫有限期8月月 但好似每枝都唔同
而加係咪得返代購先買到orbis
啱啱買咗pure gold粉底液 希望好用
請開有冇人試過寄去日本酒店
上網睇過得一篇台灣 blog 有提過
但冇詳細講
自己試過order 但信用卡冇過數
正路提前同酒店講返件貨大約幾時到,邊度送過去應該都會幫你收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞