「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
我諗視乎個人喜好
我自己就鐘意細號尖頭/火箭頭掃嚟set碎粉
因為我化完底妝又set 化完眼妝又set
細掃我覺得易掌控
大頭掃我覺得成日一拎粉就拎到周圍都係
但有人就會覺得用大掃set得快
伸縮掃就唔好諗了
用得耐啲毛會叉亂哂
過夜最好都係搽普通保濕算
唔好咁傻唔落妝 會爛面
真係要有啲皮膚好既感覺
可以試下bare mineral night treatment powder
有冇絲打用開nars impression同埋clinique pansy pop?
除左呢兩隻,大家仲會用啲咩 ?

黃皮想試新嘢
pillow talk同disco dust對比
見到咁多位推guerlain金粉底,諗緊買佢好定等佢出嗰隻新粉底先買好,好迷茫
clinque cheek pop我最愛 fig pop, cola pop, berry pop, pink pop, poppy pop
canmake支啞光眼影液好好用
用緊03隻暗粉紅色
用法好簡單唧少少係手背度用手指攞少少係眼皮抹開就得
呢隻色紅得嚟搽晒成個眼皮都唔會眼腫
加多隻酒紅眼影係眼線位 眼皮中間粗閃粉眼影打亮 已經係個好靚既眼妝
之前上網睇過有人有類似情況
所以有啲人建議初初用 唔好日日用
不過絲打依加唔好再用
agger
用唔用冇乜分別
但係pasture gold好好用
妝感好靚
但係香港買好貴 sf先495
唔用啦
而家好樣衰呀,新年仲要去拜年
朋友買咗幾枝the ordinary嚟用 我聞落去勁大陣酒精味 摸上手勁油勁潤 之後我都唔敢試
你朋友邊款?
我買咗果酸30%個支mask 佢支7%酸既toner 仲有
buffet /caffeine /Argireline Solution /Niacinamide /Rose Hip Seed Oil / Plant-Derived Squalane
全部都無酒精味wor...
係得支toner 濃味少少 其他都唔太覺得有味

認真 敏感就人人都唔一樣 唔係出一單就走出黎用都未用過就話聞過朋友買個d 好大酒精味 護膚品唔係化妝品 化妝品試下都話知 自己唔鍾意
我拎咗支squalane 返公司比同事試上手背 個個都話好快吸收 唔lup 連油都唔覺得lup 我真心想知你朋友買咗d 咩咁油
你個朋友你邊到買 買咗邊幾隻? 有無機會買到假野? 我上網見到有人話有假貨

大把人飲酒一杯杯一罐罐咁飲 我酒精敏感 飲30ml以上就會敏感 第一次飲10% 既酒精唔知自己敏感 飲咗半杯 全身又紅又腫咗1個星期 睇醫生警告我再飲多d 喉嚨都會腫就大鑊 會呼吸唔到 會死人 所以敏感既野人人唔同 真係搵到源頭會好好多 盡量避開 搵唔到如果試到有d 野唔岩自己用 就下一支試過第二支啦

用buffet 敏感個位絲打 你用其他Tge ordinary 既野有無出事呀?
頭先入nars行個圈
就買左個胭脂了Amour 自然好氣色

留名睇review
等cola pop返貨等到頸長
想問下香港賣幾錢?上網search左搵唔到價錢
Thanks
就係爭個cola pop就湊夠三個
網店聖誕前已經無貨左好耐
門市係有貨 但無得揀送既顏色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞