「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
有冇圖 google canmake眼影液隻眼影蜜03係紫色
絲打嘅描述對懶人好吸引
冇貨都唔好迫自己係門市買
當初on9係門市買食左顆Ginger Pop到依家都冇人收留
之前好燒既by terry同becca碎粉
有無絲兩款都用過
如果主要想修毛孔 唔洗控油邊隻好啲?
Ginger pop好靚喎
新嗰個賣 $490
integrate gracy好用,不過佢啲顏色好深
如果絲打係白皮完全唔洗考慮呢塊
我對呢種色麻麻…想彈比老媽有金粉佢又唔鐘意
如果po內有絲打想收留/換其他顏色歡迎搵我
絲打你係用美白定保濕粉餅呀 就算係最白嗰隻都係好深?我黃皮嚟 同埋你喺邊到買?
開架粉餅用過fasio同sofina都ok
Cezanne都唔錯但顏色冇咁白 有d黃
俾你搞到我都唔小心經過NARS
唔小心買左dolce vita
Dolce vita有閃粉
有無絲打想買gamarket?
我預夾夠2kg就即刻落單
謝謝大家

唔該絲打 上網都見primavista ange都唔錯
但我又驚太乾 食緊a酸淨係T字位出少少油 用面油紙印一印已經可以hold成日 面頰就唔油唔乾 諗用咩粉餅都諗爆頭
去日本旅行時入手

我買保濕款 佢摸落去好似濕粉咁 好滑粉好細
顏色OC10 最白 不過實際上臉比covermark yn10仲要深色
所以用過一次就擺左係度了
我試左Aragon
冇想像中咁靚
咁深色
咁我唔使諗佢了 唔該哂絲打
唔該晒絲打
上林三益個網睇 佢有介紹唔同形既掃點用
先至發現原來碎粉係按壓咁上 唔係一黎就掃
應該都會買火箭頭
By terry/LM/hourglass
碎粉有無邊隻推介
我唔記得佢用個支係咩啦 我本身係敏感肌 好易爆瘡+泛紅 見佢咁鬼香就 可能樓上絲打都同我嘅情況差唔多 不過我其他fd都話效果唔錯 無乜事, 本身仲想試下佢個粉底添 btw小心身體
試上過手forever glow好水潤
TO啲嘢唔會香架喎,部份直頭有些少臭呀
你又唔記得係邊支,而且佢支支成份都唔同
都唔係成個brand既product都會令人敏感既
用TO一定要patch test
因為佢有效成份比其他護膚品牌濃度高啲
皮膚受唔住既機會率自然都會高啲
我仲買左lactic acid 5%同squalane
不過而家唔敢用住
起碼等塊面無晒敏感先
平時用開orgasm
對我黎講已經算冇閃粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞