「勿助長代購勿提L’Oréal group」化妝品護膚品討論 103

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
好返之後淨係用住squalane 試下先
佢得一種成份 應該會好d
我都奇怪點解會香 會香既一定唔係TO
我岩先用咗支toner 聞落去有胡椒味混合咗d 好似膠水味咁既味 然後用咗argireline solution 聞落去又係無咩味 夾硬要講又係有dd 膠水味 之後再上buffet 聞落去我都係覺得係有d膠水味
然後用caffeine 呢隻終於有唔同 係我以前畫畫d 畫紙味溝咗好似少少唔明顯既咖啡豆味

總之無一隻係香 我用緊loccitane支油做最後步驟
然後就會覺得呢支就真係有香味

btw好彩我用TO 30%果酸個支都無咩痛感 可能又會脫毛又會做微針 個d 痛好多
真係唔白 我都只限出下街hea啲時先用
絲打買咩色?sf有十幾隻shade
2隻都有都好鐘意

我諗你都應該會鐘意suqqu 06
先用紫色大範圍掃面頰顯白d
再掃粉紅色上面
有埋掃帶去旅行都好方便
好似好正咁
不過今日買左nars amour

suqqu留返拆完利是買
我有suqqu 胭脂01, 04, 06同08
我皮膚好白下 suqqu 新粉霜101號色我會黃咗同黑咗少少 然後買粉底通常都買最淺色都岩
岩岩去Guerlain想買新粉底 試完色係00C 最岩色 皮膚白得黎唔算黃 我用06色要好大力好大力掃好多層先上到色
然後都ok 粉粉地咁
但如果比較黑/黃 我唔太推呢隻色

01同04會易出色d 04係我面上好易馬嬲屎忽 小心上會靚
01同08係我最愛
我朋友黑過我同黃過我 用01都好靚 又唔會易馬嬲屎忽 點搽都靚

06我真心覺得岩白皮膚既人 黃/黑就難駕馭好多

我用過suqqu 眼影 粉底 胭脂同唇膏
真心胭脂係最好用 係我最愛既胭脂
追po咁耐,燒到去日本要即買
絲打得閒swatch 下
記得好耐之前有絲打分享過一個韓國youtuber
條片係黑白色教人揀化妝品顏色既片?
想搵番黎睇下 google唔到
唔知有無絲打有印象

係佢啦唔該晒絲打
全韓文聽唔明

新年快樂呀咁多位靚女絲打!
祝大家愈嚟愈靚新一年搵多啲錢買化妝品
係呀 寄香港無
不過寄香港寄慢 要半個月 仲有絲話試過唔見
我之前返香港喺呢個網買用集運一個星期就收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞