『薪火post』BNO 續期資訊(29) May姐有請

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
佢EMAIL應該有叫你補返邊PART比佢

你比呢張HMPO得啦
有呀section10
唔肯定係咪淨係填個part 交就得 所以上黎問問
懶去郵局
多謝你的意見
掛號空郵係咪最經濟既寄法?
最經濟好似係用船運

又要安全又要平可以試下e-express
speedpost都可以上門收
一次盛惠附加費75大洋咁解
咦原來有e-express, 重同空郵掛號差唔多價OMG
但係速度差唔差得多?
airmail上飛機嘅priority優先過e-express
香港寄airmail定e-express都係2日內上機
去到當地都係一鳩樣
e-express平D

speedpost 就貴D
最快一定係speedpost
Housewife
唔好話係咪 recognised professions,profession 都唔算啦 同 student 冇乜分別
垃圾副簽 衰過唔比 寧願比多D有相既文件搏下好過
嗱,順個便再講多次,唔係英國佬無啦啦渣正黎做,而係你本嘢過期時間愈耐,你嘅護照申請嘅可疑程度就會愈大,審查時間同嚴謹程度就會隨日子增加,所以點解叫你哋想續就好續啦,咩等英鎊平先續呀,用嗰時先續嗰啲呀,聽清楚啦
唔該曬
其實匯率上落都唔會差太多既姐
想問一下 我填哂份網上form 俾咗錢
先發現我父母原來無申請過出世紙
可以點搞
有無得去返additional information解釋
巴打如果用speedpost嘅話
佢會比個袋你入d文件 唔使額外買post bag 我一共用左$245 3日就到

等一算同十算分別大
其實唔用speedpost 就咁空郵掛號 我15/1下午寄 21下午已經到 50幾蚊
各位巴打可以參考呢段片https://youtu.be/FDhSEwI55BM
幫左我勁多
呢個真
個陣續期我連埋本過咗期嘅廁板(已剪角)寄埋過去,又用大學嘅offer letter信做住址證明

因爲我對上個本係BB相,又冇人幫我副簽,諗住用啲高公信力啲嘅docs搏下佢
最後好好彩過到骨

不過都係幾年前嘅事 而家唔知有冇收緊
無副簽嘅巴打
試下寫封信解釋一下
因為我續個陣都無副簽到 空左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞