『薪火post』BNO 續期資訊(29) May姐有請

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
只要真係識你兩年就得,特別家庭醫生一定要本身 friend 嗰啲
有個講法係最好唔好醫生 even係家庭醫生 廢事俾佢問到傻
寄埋佢地本過咗期嘅BNO影印會唔會大機會啲 話就話British/Irish passport唔洗影印本 但過期太耐佢哋應該好難check返 呢期收緊咗就最好做足啦
HMPO講明要副簽 之前啲人係好彩 宜家要你交止不過係揸正嚟做
比係人情,唔比係道理
唔明啲人屌咩
咁我哋冇副簽成功嗰啲真係好彩
留名
琴日酒店個鬼妹幫我check in有張表比我簽名,見到張表寫我居住係Hong Kong (China), 而國籍係寫GBR
今日寄左空郵

交左銀行住址證明
Bno正本
證件相
出世紙副本
身份證副本
Declaration form

希望順順利利
咁醒嘅個鬼妹
咩酒店問到咁詳盡
查家宅咩
basic information咋喎有幾詳盡呀
第一次見酒店會問居住地啫
通常拎本passport有咩就寫咩
拎嚟做 marketing 統計好平常
原來用BNO 入巴塞 可以用 e gate
唔洗排隊 快好多
比多幾百都要續
啲特衰愛國人緊係話少人用啦 灑你走

如果係我就會問人用咩護照去旅行
答bno eu美澳 就直入問副簽
唔好諗佢個職業先 唔好感到求人
bno人一定幫 因為佢都有互幫既一日
如果換身分證時國籍填英國/bno
入境會唔會玩野?
唔係EU passport 先可以用E gate 咩?唔通你本BNO又.....
鬼妹都係睇住我本passport入電腦,我諗佢好小見bno
我本身都係排 all passport 條隊(條隊長到嘔
有個IO見我拎英國護照 見我排返EU E GATE
我話呢本係 BNO 應該過唔到
佢都叫我試,去到e-gate,掃一掃本 BNO +影埋相 就過到
好似睇個職員 利申遲啲想試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞