『薪火post』BNO 續期資訊(29) May姐有請

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
Brexit 無影響
節哀順變,不仿試試去澳紐技術移民,也是效忠同一位君主
借post

一人一票要求google將 「春節2019」 改正為 「農曆新年2019」

1. https://www.google.com.hk/search?q=LNY+2019&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=zh-hant-hk&client=safari

2. 提供意見

3. 這活動名稱不正確

4. 輸入 農曆新年2019
差塔吉克斯坦,土庫曼
Done
分享返個啱啱用BNO去歐洲嘅經驗嘅
我喺未續BNO就去咗英國讀書
所以入英國迫住用特衰入境

啱啱喺Manchester飛去Prague
個過程喺咁

開學入英國 > 特衰
Manchester Check-In+上機 > 特衰
去到Prague機場入境行All Passport > BNO

個Officer見到我個Passport望咗我幾眼
同個同事講咗幾句嘢 捷克文聽唔明
除咗我個Passport套Scan(明明喺透明都要除 屌)
過咗陣好快就比返本Passport比我
我見佢冇吸印想叫佢吸
我同佢講I need a stamp
但喺佢喺咁叫我走
咁就冇咗個印仔
難聽啲講係你問題居多
passport過機一定要除套嘅,因為啲機size係standardised,有套會頂住
好聽啲講係溝通問題啫
可能佢地只係討論緊Brexit咗未
套係一定要除 所以先推薦logon買到個隻透明套

除係勁方便
有冇人同我一樣Passport裸跑

又唔係CNO洗乜搵個套遮醜
透明套又驚啲關員除套整爛

利申:好少旅行
反轉本嘢扮中国護照先正
In Parliaments around the world, Hong Kong Watch is speaking out about the erosion of the city's autonomy, rule of law and freedoms.

Subscribe or donate monthly at https://www.hongkongwatch.org/subscribe to be the first to hear about our events and to help us continue to pressure governments and policy makers to take action to protect the city's freedoms.
仲係好金
有金漆邊個想用有色套
到你甩甩地,啲人見到當你支那人就會想死
一向都要除套,自己柒仲屌人on99
好金加一,重識反光

用套成日形住放得耐一除啲金會癡曬落個套到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞