『薪火post』BNO 續期資訊(29) May姐有請

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
想問下佢錯左我要寄返去係咪可以claim錢
佢叫我比埋張 receipt 佢既話
正確藍血應該係咁

話自己係中國人
中國人應該與團結起來
但手持英美澳加護照
外國回流/讀國際學校
一口流利英文
唔識普通話(但話自己中國人
會話我討厭政治
一畢業就入咩uncle嘅公司做
覺得而家啲後生上唔到位只係唔努力

仲有冇補充
富二代(支式)唔等如藍血
有錢唔等如有class
用咗三年 封面甩哂色
驚紅色比人第一眼認錯支那
之前見個人有用個白色嘅套包住
封面都有我大英國徽
請問喺邊度買
我都甩晒
之前都買過嗰啲有徽嗰啲 ebay(應該淘寶嘢)
依家冇用啦 轉咗個普通純色
睇得多會覺得好怪
收到了,但係無寄返老婆張出世紙正本過嚟
咁先最好啊,唔識嘢
反轉本嘢水9啲支那狗黎撩你講嘢,之後再霸氣反返轉本嘢
咁大獲
封面甩晒 反轉嚟都冇效果
收哂2個dhl未?
收晒,我份退件有晒出世紙同地址證明,佢嗰份得身份證同廁板影印
如果用2003年前申請既BNO,答第二題問題Have you had a British passport before既時間應該答Yes定No? 感謝各位
條問題好難明咩?
你要問問喎 不過hmpo d人做野真係好那西
點可以唔問
之前有巴打都係咁冇比返出世紙佢

但最後點佢就冇上水交代

所以我會建議去拎過張先寄新拎個張去好過
唔洗問,夾錯左落第二個application度,寄左俾第二個人
你望就望個個香港人交番去入境處/警局,咁就仲有希望
通常2份DHL會隔幾耐send哂?
我已經收到本新bno, 但係suppporting documents 連sms未都有
去DHL個網入application number track淨係見到得一份件
lm
交代返先:
我同細佬一齊寄過去,
- 兩本證都11-12歲樣,本證04年整
- 填網上份嘢嗰陣,揀咗面容認到自己,因為我覺得幾張唔同時候影嘅相都proof 到
- 1. 12歲嘅舊BNO 2. 18歲嘅HKPIC 3. 20歲頭影嘅特衰 4. 20歲中影嗰兩張相
- 之後執齊嘢就拎咗去寄,可能撞正假期,所以就搞耐咗先有消息返嚟。

文件只有:
- 身份證正背面彩印
- 特衰成本彩印
- 稅單(我),銀行月結單(細佬)
- 舊BNO正本
- 相
- 聲明書

19/12 郵寄掛號$88.8
28/12 成功派遞
13/1 我嗰份dispatched
14/1 細佬份都dispatched
17/1 收哂兩本證

多謝前人巴打整落嘅教學,跟住嚟做已經搞得掂
THX之前解答既巴絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞