暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
咩天氣都死 加油
中學個陣仲爛面過樓主幾倍 係之後d fd介紹我做facial先好返
但真係好撚痛 尤其是有d壓力瘡 痛到仆街
btw要識搵間好嘅facial最緊要

試過西醫 淨係識開抗生素 唔食就復發
中醫就完全冇撚用 仲要一次2,3千蚊

巴打試下日日搽佢 得閒就搽 我隻手 個摺位以前都好痕 濕疹 日日搽 真係日日搽就無事
你老母比狗屌啦
懲你老母閪
我好撚忍得次次都清得幾多 你邊間阿
呢個我發現唔知點解人人唔同
有人做facial好
有人中醫好
比較多人西醫好
食a酸啦
真係最有效嘅方法
跟住再慢慢搵適合自己嘅product
加油 我都試過爛臉
same here生左差唔多成七八年,講緊嚴重到出親街都比街坊問候我係咪好熱氣,食過無數咁多次抗生素,A酸都食過2次,1次半年1次9個月,食緊個時係捱幾多夜亂食野都唔生,但食完都係會再生,中醫試左成5個,日日飲都無用,FACIAL個時就比佢針到愈黎愈爛。同樓豬一樣心很累,因為由細到大都M唔準,然後上年暑假就走左去check荷爾蒙,依家食緊避孕藥,唔係話唔生但真係生少左好多,最多生幾粒細既,但化下妝就無事,印就因為我有做開運動出下汗就去得好快,疤就大個D儲錢清埋佢,依家化下妝會cum粉底出街,都見得下人。樓主男仔都應該有得去check荷爾蒙,加油啊
認真咪撚做針清
你個名
難唔難book? 你食幾耐好返
同意 重點黎
講多一陣就訓教啦11點就夠鐘上床啦
你地facial做開咩treatment?
睇西醫
幾錢左右
我塊面又有好多暗瘡。。
但又濕疹 知道食A酸會乾
但一乾生濕疹生得仲勁
真係唔知點算
樓主你試下用chemical exfoliator (bha)
Cosrx 有隻one step pimple pad 喺aland 有得買
佢係滲入啲毛孔道融咗啲油脂同污垢 咁就唔會生粉刺
我自己暗瘡唔係超嚴重 但一起即刻用第二朝就會謝曬
用完記得要搽返防曬
詳情建議你睇下YouTube liah yoo
佢啲skincare routine 解釋得好詳細
又係老母 VS 西醫A酸的故事
你幾歲
正路2幾歲開始退
到依家都有印 不過好左好多
唔好放棄!!!!!!
我之前睇暗瘡食Tetralysal 四環素同埋其他藥佢收大約$1200 兩個禮拜,如果你有醫生紙去藥房配Tetralysal 都只係每個月$400, 連同四環素開嘅其他藥如果去藥房配最貴都只係個幾銀錢一粒。如果佢開A 酸收費應該會比起食四環更貴。
我而家睇緊嗰個醫生開正廠R 牌A 酸20mg每個月藥費都係$12xx, 詳情請起底睇我post
22歲人想試A酸 ,
有冇邊D 醫生好推介
最好冇咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞