暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
如果塵少咗 睇來其中一個原因係張被嘅污糟野
試下 一步一步來
一個星期唔食煎炸野 精制麵包 牛奶
次次都生係個鼻到真係想死。仲要有酒糟鼻
又紅又腫又成日出油
皮膚醫生都話冇得斷尾
試過做過激光好翻過一兩個月就翻發,仲話要keep住做先有效
屌做一次療程近成皮野啊大佬
我前日洗完被袋
呢個年代有得係斷尾咩 巴打洗唔洗睇下第個醫生
人地講幾句你就信 巴打你繼續網上睇症算啦
星期五睇醫生
如果係塵蟎問題 我覺得除左換被袋/枕袋外
拎多d枕頭去哂太陽/吸下塵蟎可能有幫助
因為你個芯本身都勁多塵蟎係入面
唔知醫生點解 係咪要拎去顯微鏡下睇
芯=被芯/枕頭芯

不過你話塊面要驗 我諗你又未嚴重到要用顯微鏡驗
https://health.mingpao.com/以為是蝦蟹敏感?塵蟎才是真兇/

巴打,知你好depressed,但係我都係建議你唔好聽咁多,信醫生食a酸就夠

因為我相信俾你建議個d大部分都無生過嚴重暗瘡

塵蟎呀個d唔係話無可能,只不過你係香港避得幾多?況且塵蟎可能導致暗瘡ge原因係因為有人對塵蟎敏感,如果你真係敏感ge話應該細細個就會發現(有d1999,希望你明)

見你d相都算幾密,不過唔算大粒,我以前生個d 係大大粒,成個一毫子咁大,我都好得翻,你都實得ge

btw見你有dd 洞,咪再jit佢喇,d洞激光都補唔翻
係黎緊星期5去睇 好興奮 但d洞無得整?
洞係好難整 因為如果整係要laser刺激你自己生翻啲細胞填翻個窿(唔太記得)

你諗都知好難完全填曬

不過一步一步黎啦,好多男仔都有洞,搞掂啲瘡其實望落已經夠靚仔
食左藥唔生再算
如果本身係油肌 食完a酸之後會乾 係變做乾肌定都係油肌但好乾?
會變乾肌 但停左會變番油肌
聽醫生講火山洞得laser搞到 因為已經傷到去真皮層

不過巴打你個d未去到咁嚴重 等唔生再慢慢換皮應該ok
唔太嚴重聽講微針都得 但我對微針就無乜信心(驚間野清潔唔夠有菌)
無曬瘡先填洞啦
有無人有醫生推薦?最好皮膚專科 因為仲有d皮膚野想睇埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞