暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
有咩醫生介紹吓啊各位巴打
19歲too
食緊政府a酸
好彩有早啲食
點解會用aq敷臉?皮膚好乾咩?
咩係政府a酸
食a酸啦 咪撚理你老母
暗瘡又唔撚生係佢到
利申:過來人
食西藥啦,先食四環素,唔得再食A酸。
A酸最普遍副作用係乾,面乾口乾到爆,但真係控制到病情。四環素副作用就係牙黃同胃差。

我自己返而係俾的老母迫的睇醫生食西藥。

利申: 真絲,十幾歲開始爛面,咩暗瘡膏都免疫,食過中藥但太慢,斷斷續續食咗八年四環素同A酸,食咗真係會好返,但之後又有壓力又惡化,又再食,又好返。。。無限loop。唔想再食咁多抗生素所以停咗一年幾,而家比一般人多少少瘡但總算叫控制到。

作為過來人真心建議你快D食,食咗咁多年我係腸胃差咗好多同埋牙黃,但總好過出街俾人望,影響社交,自己自信心同情緒。
政府診所比我食既a酸咯
15蚊一個月
我黎中環黎湛暉 好醫生 有番咁上下年紀
唔會一黎就叫你食a酸/荷爾蒙 除非你真係爛得好嚴重啦 輕微爛食消炎都醫到
我個陣睇左個幾月到就好番(真係斷尾)以前睇左好耐中醫都唔好 一個月藥800-900到
真心分享 唔係打手
希望幫到樓主~
*我睇
唔識睇西醫?
美白嘅護膚產品 精華重點搽暗瘡印嘅地方
都可以幫助減淡

同一個brand 嘅暗瘡膏唔好長用 會有抗藥性
以前用過一隻暗瘡膏幾好用 藥房買叫暗瘡寶
但我以前啲暗瘡係大大粒 有膿嗰隻
認真答 之前成塊臉爛晒
一邊面起碼六七粒
每日淨係食好少澱粉質
食烚同蒸多 少油煎嘅有
所有汽水 有糖 加工嘢 都唔食
捱到一排 而家一個月都無一粒
我想知點先去到印
睇沈祖明

利申:過來人
same
ok對唔住 不過你呢個case真係幾難搞,用左幾皮野都搞唔掂...會唔會係內分泌失調,因為中學雞新陳代謝快先會出咁多瘡,你19都仲咁多就可能有問題
老母話睇過咁多個都無用 sorry for老母
呢樣要去睇咩科 呢個唔係大範野黎咩
算喇 人生無完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞