暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
又係你巴打 下星期睇dr KU
學生免診金
方慶生
免得都唔方好 寧願畀錢
1000 蚊兩分鐘我真係唔捨得比⋯⋯
如果係咁既我同叫普通家庭醫生開藥有咩分別?
less is more 唔好搞咁多野上臉 好好keep住
我會呀
過來人,廿歲開始出暗瘡,一出就出勁多,又紅又腫,瘡叠瘡咁出都試過,食過兩次a酸,第一次食左三個月療程,keep到兩年無出,之後一樣出返勁多既,又要食多次a酸,呢次食左半年,唔記得叫做keep到幾耐,總之後來再出幾次勁既我就已經無理佢。

為左塊面,好多嘢都做過,戒口,唔食牛肉雞蛋炸嘢都試過,又注意清潔,勤換枕袋,本身都夜晚11點前訓,無乜壓力,食左兩次a酸都再出既嗰段時間我有做運動跑長跑既習慣,有出汗毛孔乾淨都照樣出,所以我都心灰意冷。

個人經驗,暗瘡皮膚用凍水洗面就最好
我出暗瘡既時間接近八年,我自己係靠跑步勁出汗加快去暗瘡印,會淡色左,依家影相都唔覺有印,我以前有用手擠壓暗瘡,有凹凸洞,呢個就無辦法攪。

我開始有拖拍有男朋友之後,就無再出勁多暗瘡,只會出一兩粒,我既暗瘡應該係因為荷爾蒙既問題黎。
其實睇左幾次皮膚科 塊面有少少好轉可唔可以剩係叫佢開a酸就得 定一定要同埋 抗生素一齊食?
好怕食完都出 搵doctor KU?
其實無藥係一定根治
好似我咁都食左兩次,仲要之後都有出過勁多,只係我無乜理,後來荷爾蒙穩定(唔知係咪真係同有拖拍有關)就無再出勁既(都已經七年,真係只係一兩粒咁出)

我唔係搵名醫,我係睇皮膚科醫生,但唔出名,起旺角,都唔知佢仲有無做...
Find Dr Ku try try
想建議絲打你試下食呢隻supplement

我原本係爛腮爛得好厲害,由中學爛到出社會,聽同事講唔化妝、唔用護膚品、淨係用藥用鹽水、扎起晒頭髮都冇好轉過。

終於係4個月前俾我發現到佢,每日食三次,每次兩粒,頭兩星期已經開始褪紅、石頭瘡都生少咗,所以絲打你不如都試下食一個月,睇下有冇效果,希望可以幫到你。 加油呀,唔好放棄!
Uniqlo真係好中!!!我爛面果排真係好撚驚去uniqlo
一見到佢d全身鏡就跑走
平時笑多d 就唔會生瘡
利申:樂觀撚
佢d死人燈照到塊臉極差
想問下巴打係唔係習慣用毛巾抹面
唔係 我用gauze 最乾淨 紙巾其實好污糟
咁睇嚟巴打真係好努力去處理
冇醜人只有懶人
睇巴打唔係懶 所以加油 一定搞得掂
我日日暖水洗 然後凍水沖
會唔會係夏天比較嚴重?
唔係 有時紅曬唔知點解
我冇爬文 唔知你有冇分享過你飲食同埋作息
可唔可以講下
我自己上年都係有暗瘡
但未到爛面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞