暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
春夏天食係無冬天咁乾咁辛苦既…但睇你忍唔忍倒到6月先食喇
利申:A酸進入第三個月,皮膚滑同好左好多
6月放假唔洗見人
呢段期間真係好痛苦 個人又低落
之前睇過其他post 有巴打話一定要心理準備
只係無預計到真係可以爆得咁變態
都可以既。放暑假可以自閉係屋企頂個爆發期
我爆發期算正常⋯係多左幾粒大既石頭瘡,有d無暗瘡既位會生⋯
一開頭食係咁推晒d暗粒出黎⋯輕輕就可以吱晒佢地⋯好爽
我剛剛食果陣係下巴大爆發⋯洗面摸落去個觸感勁恐怖,而家都記得,凹凹凸凸,勁多石頭瘡,暗瘡咁…所以我個爆發期唔算話好恐怖。因為之前未食仲恐怖

但捱過左而家好滑,無出過暗瘡喇 所以加油一定會好

我屬於1-2中間 爆發期會點
照計本身唔太嚴重應該唔會爆好勁既⋯但真係答你唔實 個個唔同⋯你有心理準備剛剛食皮膚會更差,有爆發期同好乾,慢慢先變好
我都係1-2中間
食完第不次a酸都好快復發
而家食第二次
同時食少d甜野
我都係食左第2次A酸了
之前食過抗生素/4環素都係冇Q用
中醫都試過半年 每日飲藥
仲貴過食A酸 都係冇用
最後都係靠A酸醫好
停左藥大半年
依加都係會爆1/2粒細野
已經算好
復發?
無得斷尾?
宜家好雞姐
不過唔好輕視一爆發起黎就太遲
建議你唔好再信美容 護膚品 中醫 生活習慣
根本佢要生 你生活幾健康都會生
我個陣就係拖得耐 搞到勁多洞
鼻又有凸疤
快d去睇西醫最實際
美容 護膚品 中醫 生活習慣呢d野
你搞掂左佢 控制左佢先搞
四環素就係抗生素
無用
基本護膚3步驟 做撚左未.....
即係潔面 爽膚 保濕.....
同埋咪撚成日用手掂塊面

你唔做e3步,塊面就keep住冇哂水份...咁面冇水份既話,d油就會填充水既位,所以就成面油,加上d細菌,咁咪會生暗瘡......
同埋 得閒做下運動 出身汗
加埋要放鬆心情....太緊張都會生暗瘡...

唔駛去咩美容院啦-_-你聽我做好e幾步先啦-_-...

咩年代...自己上下網search下都唔撚識-_-
一,爽膚呢個步驟係多餘
二,保濕係睇你油/中/乾性決定 油性皮膚基本上係唔洗保濕
三,同埋塊面有無油,好大因素係因為油脂線(遺傳)而決定
做齊
點撚樣放鬆 塊臉咁差放唔到
我都係8,9年前開始爆暗瘡..每隔兩年就爆一次甘既,仲要一黎就最少4,5個月..食野已經好清淡,有運動..作息都正常。上年睇咗一個連登post講起食物敏感,我就跟住去做..睇到結果我都笑撚左..乳類奶類雞蛋都敏感,唔怪之得...
但我未食過a酸已經有濕疹
咁我姐係無得救。。。
不過我book咗星期五睇方慶生 唔知夾唔夾
我都諗緊睇佢 睇完佢可唔可以講下大概佢收幾錢同埋預計成個療程要幾耐?
一陣打去book先 一個醫生介紹畀我的
on9仔,你同d美容師/化妝師 講e d啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞