暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
仲貴過食A酸
想問下點解類固醇唔搽得係暗瘡位?
我都有用miyas work!!
同埋介蛋係咪連麵包蛋糕都唔食得
ok!星期五提我
屋企白燈望落唔嚴重
食a酸茶藥膏 整到暗瘡位好大個紅印係到係咪正常? 不過暗瘡退到7788 個紅印退唔到
個原理你google下 總之搽類固醇係會易生暗瘡

其實係 有蛋成份都唔得 公仔麵個d黃色麵都係 但咁做人太辛苦了 我個陣係完整一隻蛋就唔食
敏感既野個個唔同 我對牛反而冇野 可以狂食
其實唔recommend 食a酸仲搽藥膏 太刺激皮膚 咪會有紅印
想快d退可以打激光 不過食完a酸先打得
另外做運動同搽防曬
有無人有打過laser可以推薦下
大概要打幾多次
如果我只係a酸同抗生素個情況都控制到既係咪直頭叫醫生下次唔洗開藥膏藥水茶同洗面會好d?
事關邊食a酸同茶藥膏塊面有時會拿拿地搞到紅晒
定係睇嚴重程度?
睇你點解爆瘡
有啲人係一世人冇爆,去到成年短期性爆。
但如果持續生,大部份人都係油脂分泌同角質異常,呢啲就一定係食A酸
突然爆出黎?定一直都係暗瘡人?
咁我睇醫生會唔會skip 左4環素 直食a酸
6年了
之前係個醫生話我出得好勁 跟住一開始就食a酸,都有問醫生會唔會開埋抗生素,佢話睇下有冇爆發期同勁唔勁先開
就咁睇唔算好嚴重 係多紅印姐
試下做多啲運動退印
同埋出街一定要查防曬
a酸
我本身係生細粒個d 1每日2-4粒小白頭
Sorry 我打動到我老母 佢畀我去睇醫生
唔知中環顧醫生點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞