暗瘡爛臉 想死 搞好耐都處理唔到

666 回覆
329 Like 14 Dislike
玫瑰痤瘡?
同貓瞓會唔會生多啲暗瘡
臉油多唔多呀 易唔易出油
過來人話你知

規律生活 飲食 水
係好重要
之後到針清 搽野反而cheap cheap 地都得
(買過700幾一瓶仔d咩 AD+ 完全無用

爛過2年面 原因係住hall 好癲倒生活
又日日食印尼撈面
面爛過你 完全無自信 唔敢直視人

返屋企住 食住家食(我屋企好清)
正常休息 12點訓
幾個月好返
我都曾經係去到好嚴重先去食A 好後悔
好彩而家好返晒
有幾撚嚴重呀 食a 酸啦
完全明白
生存左廿年皮膚不嬲都勁靚 疤都冇條
前年突然爆到成面都係 戒甜戒炸野戒辣戒奶 完全冇撚用
身邊啲人係咁話你戒得唔夠清 叫你要開心啲 煩到仆街
人唔見相唔影 到依家好返左兩年都仲係唔太想影

重點 最後睇左紅磡時xx醫生
佢一開始就比抗生素同維他命b雜 同藥膏我搽下 其中一隻有少量a酸
食左兩個禮拜已經情況受控 兩個月後少生左好多
但有兩三粒石頭瘡半年都清唔到 佢先問我要唔要試下食a酸 至少三個月
其實我等左佢問好耐 1600$一個月 但可以清曬堆瘡 一勞永逸 即刻say yes
三個月後我重生了 巴打加油
我本人對比圖慎入
以為你果啲係好勁 睇完得淡笑
上面係我三年前同依家食完A酸前幾日影相對比
雖然我個名已經道破左人生
但唔洗氣餒 一定可以好番 一定要食A酸 唔洗理人點睇
A酸啦,之前食得好清都不停出,而家食咗5個月都好咗好多,都冇再生,如果早啲食就少啲疤
淘寶keyword '纯棉六层纱布枕巾一对' 之前好易爛面,勤換枕頭巾後真有改善,重點係塊枕巾無毛圈
加油樓主!
查美白去印
其實唔係凹凸洞嘅話啲印自己會退
不過你想快啲咪查嘢
覺得爛臉狗個名幾好我先無改
我由大學到依家出咗嚟做嘢,四年幾一直爛面,中醫西醫美容都試過,西醫食抗生素,係好咗啲,但之後斷斷續續一直都有生暗蒼,而且唔係少嗰隻。
前幾個月開始買咗部洗面機,真心洗得好乾淨。最重要係已經停咗不斷生新嘅暗瘡!
我諗返可能係我落妝落得唔乾淨,或者因為係油性皮膚而出油有啲勁,倒塞晒啲毛孔。
依家間唔中有一兩粒大嘅,但其他都係粉刺仔,自己有自信左好多。所以落妝乾淨真係好重要!我之前已經係卸妝濕紙巾加卸妝水,以為好乾淨,點知都仲成日有暗粒。希望你都越嚟越好!
停藥有冇復發?
停藥之後無再生過石頭瘡
暗瘡係有 但真係極細粒 第一日吱第二日已經好得7788
仲要只係嗰排食野真係好放肆先會生一兩粒
食完a酸成日以為自己百毒不侵 想食乜就食
係,如果唔係咁嚴重醫生唔會開A酸

我由細到大皮膚都係唔差,間唔中先生一粒暗瘡
但唔知點解上咗大學之後可能忙同壓力大
之後就不停生暗瘡,係日日都會生新暗瘡個隻
跟住用幾多護膚品,用到幾貴嘅brand都冇用
睇中醫都只係幫你去下啲石頭瘡,但完全治唔到本
拖咗幾年我已經成面暗瘡印
最後去咗睇皮膚科醫生,食咗半年四環素就好返
宜家好返年幾到,啲印都去得七七八八,終於可以唔使化妝都出到街
所以唔好拖喇,睇西醫喇

不過記住睇皮膚科醫生,可能貴啲,但佢哋判斷準啲
因為我一開始就咁睇普通醫生,佢都有開四環素俾我食,但停藥停得好快,搞到我斷唔到尾
後尾要睇多次皮膚科醫生先得
係,仲要笑鳩你化妝遮暗瘡印
DLLM你知唔知我每日照鏡幾唔開心
同我老母一樣話食A酸無用係都要話睇中醫
我依家食左半年 其他人都話我好左係得我老母話我無變過
巴打,我之前都好似你咁,
又試過戒夜訓,做運動,每日洗多幾次面,都冇用,
同你一樣,DUM左2皮幾野去美容院,結果針清完爆得仲勁,因為D茵會周圍野,
最尾去睇醫生食藥好番,
如果你唔介意既留低telegram/pm我, 我比醫生CONTACT 你試試
我可以好肯定同你講,唔洗查野,就咁食藥就搞點,
仲要一開始唔洗用A酸,唔怕會傷皮膚
台灣做乜laser先得架有咁多款
Fractional Co2 laser?
飛梭?
個陣四環素係一日一粒定兩粒?
食a酸啦
呢家想食乜都唔生
又白淨靚仔
我都係,以前不嬲冇
去完旅行返嚟之後keep住爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞