蘋果廣告製作公司(8)

1001 回覆
81 Like 58 Dislike
唔好理佢地啦,你咁咁佢地嘈都阻止唔到佢地,咪由佢地自己講囉
尋晚仲有冇播? 冇追到, 淨係知27,28號晚大概11:30都仲有播
22:31
屌,成件事都變得合理晒,咁多樣巧合聚埋一齊真係好難說服大家阿仙唔係有啲嘢要發生...
頂唔順咪block,佢笑你,你都可以笑番佢,唔洗咁勞氣嘅
我建議分開幾個post
唔同論點嘅各自去返自己所屬
唔好踩過界
呢個世界有人鍾意科學
有人鍾意迷信,有人鍾意陰謀論
既然出現意見不合
分開討論唔係好啲咩?
迷信同陰謀=/= 冇logic 咁9 up wor

呢到d陰謀撚就係公我贏,字你輸。
每個推論站唔住腳時,總有理由比佢地死到咬番生,再唔係就屌你黎搞事,但永遠唔會直接咁面對質問。

本身都鐘意睇d 陰謀論既野,但呢到大部份都好趕客,但的確有少部分巴打係高質。
你班撚樣走火入魔
只要提出假設唔關驚世陰謀事你地就唔鐘意
利申由1睇到8 開頭好地地係無啦啦成班走火入魔乜都聽唔入耳咁
有冇
不停自圓其說
初初見腰斬後無播就話幕後黑手目的達成
然後發現仲有播就改口話一腰斬就停播就太明顯
要玩下心理戰
真係好似李卓人/泛民fans
一有人提出質疑就話人係五毛/打手
我只係提出唔同角度既假設都唔鐘意
咁好難討論落去喎
我見有人走火入魔,乜都對號入座將啲野無限放大,開始唔理性,好心講句叫佢地睇下其他野,唔好淨係諗住個廣告,又俾人話打手
我的推測係咁

邊個落廣告?我認為係中國省長或市長等高階官員,因為得呢官員先可以叫到tvb落廣告。

咁點解要落?因為中國有大事發生從而會影響香港經濟,例如疾病、政策等令到香港經濟大跌,中國為左和諧實會滅聲,而呢個官員係香港有股份同樓係香港,所以用咁間接方式提醒香港

咁點解廣告要放煙花同埋係用蘋果廣告公司名義落?首先煙花代表爆發同擴散,可能會呢樣嘢會傳染比其他人。另外點解用呢個名,因為呢間公司唔存在,從而增加討論性同吸引性,而且咁做冇對其他公司從中獲利。

咁點解要用華仔的歌做背景音樂?落廣告個個人留意到華仔開演唱會,可以利用華仔演唱會暗示一d野,而今次華仔因爲突然喉嚨有事唱唔到,會唔會暗示到大陸發生緊關於喉嚨或者上呼吸道疾病不停傳播?

Sor for 1999
今日未出?
描撚準備
全部取消
哇屌,唔係講笑,我個fd係有關係拎到好多內部飛嘅人,今次問佢拎一月嘅飛佢宜家都俾唔到,話今次好遲先會拎到飛,唔通一早就知會取消?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞