蘋果廣告製作公司(8)

1001 回覆
81 Like 58 Dislike
你地有冇諗過其實兩段廣告係特登整到唔同?目的係話俾大家知有雲加嘅阿仙奴同冇雲加嘅阿仙奴睇落好似一樣,其實望真D已經唔係個回事?
蘋果動新聞
諗諗下蘋果電影會唔會係賀年廣告
有冇其他03年賀年廣告睇下
首先個故仔係某一個組織本身諗住係想係一個地小但係人口稠密嘅地方發動恐怖活動,所以佢地就就搵左當地一個有十分知名嘅會員去辦一個集會活動。
咁個知名會員可能因為知道左個組織會發動恐怖活動,所以個知名會員就用個匿名去賣廣告,希望大眾會有所行動,而個廣告歌係想暗示個知名會員嘅真我同良心,點知佢發覺竟然冇人有留意到佢想表達嘅野,所以個知名會員唯有親自去腰斬呢個集會,因為佢知道有機會會俾組織發現到佢呢個背叛嘅行為會危害到佢自身同家人,所以有感而泣。

但係知名會員好似暫時無取消到除夕當晚嘅集會
所以佢暫時仲會係深夜繼續賣廣告。只不過可能開始有某啲會然開始懷疑佢,所以佢冇去取消個活動,只係希望可以減低個傷亡數字咁掛,或者可能係個知名會員其實係背後開始行動梗,最後好似健次咁救返嗰個地小但人口稠密嘅城市
我嘅瘋狂FF
其實會唔會嗰兩個廣告,係行動一同行動二嘅暗號,第一個廣告係叫啲組織成員籌備,而第二個廣告就係實行。
因為第一個廣告有對白:世界和平,萬眾歡騰!蘋果電影。
第二個廣告就冇,擺明係做嘢唔使講嘢啦!
屌你老母,人地提出一個可能你屌鳩人做乜
有可疑 蘋果竟然無滅聲
同埋驚傳媒或fans騷擾佢休息
成堆人喺人屋企門口等
有警察維持秩序都好正常啦
你咪撚on9啦明明係啲老餅新年整個賀年廣告你班友就overreacted 仲要開到第八個Po
柒出個未來
其實好多人講黎講去都針對條片個美感風格本身我覺得冇乜意思 因為你唔知佢係唔係就係想玩復古old school風格黎博出位,冇話唔得架嘛,好似「會計妹」同「任何仁」由設計命名都一樣俾人好廉價既感覺但佢地又出到位,利申修過設計
算啦,人人都有把口,睇下係用黎講人話定用黎講狗話姐。
汪汪,汪汪汪汪汪汪,汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪汪
汪汪汪。
一個舊式廣告都係吹8個post
美源髮采夠舊 又唔見你班友研究
真係弱鳩智 中二病到以為自已揭破驚天大陰謀
但美源髮彩係真實存在 又有實體產品
而呢個蘋果廣告製作公司係唔存在(執咗)
咁樣無啦啦播返出黎唔奇怪咩?

有ching話02年尾至03年係播緊西遊記,宜家就播緊大帥哥

2003年 大帥哥都係光頭
今年都係光頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞