蘋果廣告製作公司(8)

1001 回覆
81 Like 58 Dislike
咁點解要重新制作過個廣告?
如果係要找舊數,播返當年版本就得,零成本。不過有人可能會提出,「難得有個quota可以賣廣告,咁當然整個新廣告啦」,但點解要整個格式一樣,而且又難表達信息嘅新廣告??
所有都係商業決定,所以唔洗對大家公開
根本個討論而家有三批人

第一批 係陰謀論支持者
第二批 係陰謀論反對者
第三批 係破壞討論者

第二批反對者會舉point講點解冇陰謀論 第三批只係喺度辱罵同以人廢言其實參選討論嘅人
點解認為個廣告重新製作?同埋只存在蘋果電影一個廣告?
呢個蘋果廣告好可能當年已完成製作,但抽起左冇播到。
而家做既野只係直接將製成品播出街,蘋果因為已結業,冇額外比錢再執靚個廣告。但廣告因為一早比左錢,反正又退唔到錢,所以播埋佢算。
巴打呢個講法聽落都合理,雲加貢獻左二十年比阿仙奴,所有野都係佢一手創造,點會走得咁灑脫咩都唔做,計我話呢個廣告只會係開始,以後一定陸續有黎
1.字型唔同咗,如果係同時製作其實改字就ok了
2.變返16:9,新制式有規則要跟,唔可能用以前嘅片直出
但係點解雲加要喺香港落廣告唔喺英國落呢?
我又諗到個解釋,雲加教咗阿仙奴22年,2018-22=1996,即係最後一年香港歸英國管,而阿仙奴位於英國倫敦,其實佢係咪想用好隱晦嘅方法話俾大家知自己仲想教英超?
數返阿仙奴不敗場次一樣係22場,2018-22=1996
所有嘢都撞到應一應,唔通雲加真係打算做D野?
屌,好撚邪
1.字型一定要相同?一個蘋果電影一個蘋果廣告製作,一個有旁白一個冇旁白,所以廣告字型未必需要完全相同。
2.睇得出廣告畫質差其中一個原因除左拍得矇,就係夾硬由4:3拉到16:9再播出街,但拉果下可能只係一個好簡單動作,所以16:9呢點證明唔到廣告係近期先製作。
如果真係淨係想清埋條數又點會咁好心機改咗個公司名 又執過段煙花片
最奇怪係要特登轉左個BGM
終於live了
你唔知道一個廣告點製作唔怪你
1.因為一齊整冇必要去改個字型,就咁改字更方便
2.就咁拉係好簡單,但拉完你要出返hdcam+mxf格式比tvb,就一定唔係十幾年前整定
我又發現一樣仲爆嘅野,段廣告啱啱出街個年係03年,就係雲加不敗奪冠個年,段廣告真係想話唔係雲加落都唔得,樣樣證據都指向係雲加嘅預言
我決定啦,我元旦要去蘋果廣告公司地址掛一件上年嘅阿仙奴波衫,話俾雲加知我哋已經get到佢嘅message,隨時準備接雲加翻阿仙奴
我同另外一位巴打已經將成件事查到水落石出,呢個唔再係香港嘅事,係世界嘅事
1.未必兩個廣告真係一齊整,可能同一時期但稍有先後,或者廣告商當年純粹想用唔同字型。

2.舊片由4:3轉16:9播出街真係咁困難?會唔會只係拉一拉就出得街?技術問題真係咁複雜?
華仔加多利山屋企門口長駐警察,

老婆帶個女出街要幾個保驃,

唔好話呢啲叫正常,有邊個藝人會咁?
source? 真心想知你點知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞