蘋果廣告製作公司(8)

1001 回覆
81 Like 58 Dislike
邊會就整份special agreement
又唔係乜大客仔

唔好咁多如果、亂估啦
話係轉咗手又比咗錢所以要播返都無咩可能
係咁簡單點解東張西望唔講?各大media都唔敢講?
點會無呀 不過新聞價值唔高無大肆報導姐
對tvb 自己黎講佢果5-10秒只係加多個片入去,觀眾睇多5-10秒,基本對tvb係no cost...佢點會現兜兜賠成百萬出黎
我唔知你明唔明我意思。

新公司當日為左應付audit,叫tvb播埋餘下嘅時間,冇諗過會有咩反應。

但依家有好大回響,係bonus,佢地唔會想俾大家認識自己公司,而出黎表示下?

播舊廣告唔係問題,係到依家,都冇一間公司回應下先唔合理。
黃金時段5秒至少10萬起跳,仲要有錢都未必買到,因為怕影響收視會QC
因為lee 條唔係新片,以前一簽簽兩個廣告,有兩個creative (我亂估) 唔知咩原因但hold 起左宜家大家睇果條(可能因為沙士)

(今次個16:9其實係4:3強行拉出去) 我得係
我意思係話
因為段片係電視錄番來
所以佢本身係50 (就算全黑畫面10秒都係50fps)
想知有冇人有錄影段片,放入去逐格睇下係咪真50

50fps 每2格先轉都係25, 就咁play睇落未必覺

如果連d煙花都真係50
可能個廣告係新整
細心睇左兩條蘋果片
冇睇錯既話,蘋果電影其中一段係同蘋果廣告一樣?
只係Contrast深d咁解
照依個推斷,已經撇除左蘋果廣告模仿蘋果電影既可能性
而出依兩條片既人就係同一個人
有冇巴打幫手睇下係咪同一條片黎?
唔識audit野 唔comment你地上面d討論
只係由始至終都好奇怪點解得連登熱烈討論但外界冇
之前洗廁所個Post都比01炒作
但今次好似Media比人封曬口咁
假設上面新提出audit方面technical既估計成立
咁點解100毛嗰啲抽水都唔敢抽?
咁你玩膠話上過去比人跟梗係比人屌
呢個要等其他巴打做野
係啊,咁下一手雖然唔同名,業務唔同,佢都可以利用個名氣,去俾人認識佢地個接手公司/新公司
因為今次壇野有別香港平時social media既作風
我硬係覺得感覺怪怪地
電影 first shot = 廣告 loop shot (2-4次)
我追post 話上當年賣珠寶果間大野黎(晚晚播電話直銷廣告),所以推測出黎,tvb為留大客咩都簽得ga la
駁過啲咩 你自己拎番出來啦 由頭到尾都係以人廢言 因為你哋中二病戇鳩仔 唔應該討論落去 從來都冇個point對件事 你哋果邊有人話我哋似金字塔下面果啲 我問過佢邊度似舉個例子都失左憶 你下面果句 同佔中導致911都差唔多
但呢兩間野咁耐都冇咩資料..
因為tvb 自己張contract 7左,同人地簽左不平等條約,點講?仲要東張西望講?
個Opportunity Cost其實應該係可以用果5-10秒去比第二啲公司賣廣告
換句話講大台係蝕左錢
大台咁做好奇怪
巴打你呢條問題
已經俾呢度某啲人定性為FF
未必會有人答你
你可以嘗試

如果有一天 專輯發行日期:2003年6月5日

http://lih.kg/cczjDT

你係嗰位有勢力人士
定係佢啲馬仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞