蘋果廣告製作公司(8)

1001 回覆
81 Like 58 Dislike
其實如果係真,而呢單野又搞到人心惶惶,咁廣管局/tvb 係咪有責任解釋番成件事唔洗搞到大家估估下
先唔理背後意思 但我唔明點解有人上黎擺巴打cctv 圖 然後講到唔好再上黎搞事 你可能話搞到人地公司嘛 係既 但好放唔放post 6先放?好明顯有人一直mon緊 呢個位都心寒令人諗多左
係 如果係咁直接拎晒去明哥買飯券得啦
病毒行銷你會令到100毛、蘋果、東方、杜汶澤等隻字不提?何況佢再唔推「下一集」或自我解謎既話,熱潮一過就失敗

開始越來越多人上去打擾人人哋咪叫停囉
Post1未有人上去咁點上嚟澄清呀

使唔使計埋佢喺第幾頁第幾個回覆度放?
呢啲無意思嘅陰謀論根本無助討論/自己嚇自己

例子:
「點解人哋公司兩日前上咗嚟澄清
你早唔覆遲唔覆要等到星期日朝早先上嚟講
中間發生咗咩事
點解要等到過咗氣先講
件事一定別有內情
非典病原體是來自豬的「冠狀病毒」
非典病原體是來自豬的「冠狀病毒」
呢個做法唔會錯,除夕多人一向有一定危險性

有冇討論過今年大台爭唔到除夕倒數戶外live
[quote]

病毒基因圖譜訊息
成件事最奇怪既始終係有條attention whore零秒走出黎spin話sars前睇過蘋果電影條片,唔理真偽,成個討論焦點去哂sars 2個度

另外係有冇可能用聲效分析下劉華首歌,例如倒轉首歌黎播睇下有冇hidden message?因為首歌同歡欣氣氛完全搭不上關係
做咩將我個推測copy 一次改改文字就再出post
倒轉左十次啦 追post啦
係唔係陰謀論 有冇呢件事都好
就係因為唔知先討論 就算最後無結果都好 可以比人思考下有咩問題 911 陰謀論都係咁 冇興趣咪走lo 搞串個party型d?
而且個廣告越播越少次數 都有可能係差唔多清哂條數
其實大家有冇諗過呢段廣告其實係英超球隊阿仙奴前教練雲加落嘅?
雲加離開咗阿仙奴之後,阿仙奴試過連續22場不敗,而尋日就係阿仙奴對利物浦嘅球賽,以下係我少少嘅分析
阿仙奴件波衫係綠=青蘋果
利物浦件波衫係紅=紅蘋果
第一球助攻球員2和b啲頭髮=蘋果錠
廣告放煙花完全預測咗2和b會先助攻入波,然後阿仙奴球迷慶祝
個廣告得幾秒,完全印證咗阿仙奴嘅領先只得一剎那,好快就俾利物浦追翻
其實雲加想帶俾香港人甚至全世界人知嘅訊息係,阿仙奴始終都係最適合俾雲加教,就算22場不敗,始終都係經歷唔到強隊嘅考驗,就好似煙花咁放幾秒就冇
雲加今次落呢個廣告真係別有用心,回家吧爺爺
就係認為巴打你既方向好可能係事實真相
所以想整理出成件事既來龍去脈出黎,方便大家理解
Thank you
如果真係成件事源於合約/協議問題,結果肯定只會低調處理,電視台唔會公開回應。
富士康裁員34萬 中共將迎失業潮
https://lih.kg/960588

爆炸了
多謝support
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞