男人的浪漫(18)Nokia Connecting People

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
nokia8 都有了
東涌 cmhk有現貨 出緊機
不過得銀
想問下8.1既 巴打 一開機之後部機有冇由8.1強制更新到an9
預載唔係就9 pie咩
屌仲以為有8用 咁姐係冇得比老母用 an9 佢唔慣
btw 呢部無背脊指紋
會唔會係on screen fingerprint下放到中階同低階?定呢部都係旗艦機
我想要藍色,兼且唔會為咗買部電話而走入東涌
最唔想要銀色
定係底面係兩部機嚟
6 plus 同7 plus 邊部好?
得銀色
7 記住買完唔好升9
紅,藍最靚
隻7plus升到9有幾個apps錯誤
舊有穿載裝置(wear os1.5)開始唔support,
屌個smartwatch3 用fit it唔識行,換表面watch maker都話部份唔支持,vpn穿梭,vpn plus又成日彈出,又比自己直口換新錶
到底HMD搞乜嚟
8仔原本GPS好地地
up完Pie個GPS就神神怪怪咁
室內唔開wifi直頭定唔到位
明明up之前都唔會咁
我係係室內又無呢個問題,定位都仲OK用到
pkm go完全無反應
唔係有更新解決咗問題啦咩?
第一日賣用到宜家,好順
s710個spec都唔差得去邊
間大鋪有冇更新到最新2_47A
粒電一日一充
我少打機,冇試pubg果類
NFC 查八達通 同用Google pay 係完全冇問題
用落真係冇野好到 眼鏡蛇巴打可唔可以講下有咩好到
https://www.indiatoday.in/amp/technology/features/story/google-promised-2-years-of-updates-for-android-one-phones-now-that-promise-is-deleted-from-its-site-1418261-2018-12-27

The official webpage for Android One has quietly deleted the part that mentioned guaranteed OS updates for at least two years. The page still mentions three years of security updates for all Android devices.

有少少分別,developer option個方法只係成條notification bar變左黑色
依家呢個會係notification bar下面模疑埋左上同右上個圓角
你講好到係android 9好用啲定啲bug fix咗先
android 9就大致上係ui上嘅改變囉,慣唔慣就見人見志嘅,咁我用落都ok,我老母用落又無投訴唔慣,咁應該都無乜嘢啦
wifi問題更新咗就暫時都無復發,唔知用耐啲會點啦
我買錯咗玻璃貼
用唔著 可送出

model Nokia x7

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞