男人的浪漫(18)Nokia Connecting People

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
我都唔肯定啱唔啱
但跑分好似835好過710少少
但710喺耗電同ai表現會好d

利:藍
google越來越霸道,成個windows咁

裸跑中
835 好處
快 尤其GPU
打開機就明

710 好處
有ai

2部最大問題係
8係ufs
8.1係emmc

呢個係一個倒退

如果你話唔洗咁快
但想影相靚
我建議等n9

但如果你話唔洗咁快
但想舊電大d用耐d
又想Mon 大d
又想玩下Android one
都ok 既

前題係你唔洗要咁快
重要野要講3次

個人認為
8.1 只係比7plus 進步
仲未係8仔果皮
同意,用緊835就無謂轉710。我部V10 808,同埋又係emmc,反為轉8.1就冇問題

不過其實呢一刻我內心仲掙扎緊,如果LG V30(835)跌到夠平,會抵玩過8.1
暗藍成日等於黑
都好少留意到個邊
俾老豆用 佢carry唔到紅邊 銅色
我有少少愛上佢
backup完factory reset好似正常返
原來nokia 7plus 如果張sd卡format 左exfat唔可以format番fat32,要找其他機幫手
咁我又唔會打咩機既,都重係玩緊candy crush個啲
同埋8仔影相個自動對焦真係慢到仆街,影小朋友,10張都唔知有無影到一張係滿意
如果真係想影小朋友
買Sony rx100 v

再唔係買iPhone 同pixel 3
其他都唔夠快

雖然Sony 電話都有預拍
但成象都幾差
同埋始終唔係原生
會用唔慣
7.1升左pie
個電話app有時係dark mode有時係light mode
地鐵站wifi正常連接
屋企wifi都係
都好咗 起碼無倒水嘅情況先
經驗所知,任何大型更新之後都係要reset一次
如果唔係撞app撞到弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞