男人的浪漫(18)Nokia Connecting People

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
唔係裝個play store apps就可以用play store
Google service係要成個框架裝
再加埋個android one所以香港nokia行貨咪貴過大陸版囉
成日都連唔到,一係連到就勁唔穩定
得pixel係唔柒,可以第三方app自動hdr+
之前買過x6
唔刷國際rom的話 一開機係佢本身個"應用寶" down番個google play 就用得 佢本身部機係有Google service Framework
起碼我買完齋番個google play就用 用左半年都冇問題
唔知x7 係唔係一樣

不過用水貨做孝子壞左就煩
我都提過The Club嘅價可升可跌,7 plus都試過加價
本身用緊HTC 10 仔 想問Nokia 8.1 好唔好用? 電量夠唔夠玩成日? 有無用家都係HTC 轉? 會唔會無咁實用?
請問點樣可以由9 downgrade去8.1,搞唔掂
聽日再試,唔該清
我依家都係用緊HTC, ONE A9
又係想轉8.1
pie左之後photo 連啲好basic 既function eg cropping, pen 都無埋....
Nokia 本身又無gallery app
焗住要裝第三方app
要edit先有crop
pen好似真係冇
我同隻錶配對個時就麻煩啲,搵唔到隻錶
配對好就無咩事,一開都會自動連接
不過係比以前慢咗
pen好似不嬲都無
認真答你
htc 10 值得轉Nokia 8.1
原因如下:

8.1 電大
CPU 好似快小小(load 野快左)
硬件存取速度差唔多(都係emmc)
有埋Android one,會順d

鏡頭唔敢講邊個好

但擴音聽歌可能會差小小
打機可能會慢小小(GPU 唔夠勁)

利申:暫時Sony 用家
up完之後要re-pair?
聽歌個方面都有少少擔心......因為我HTC 10 有sound boom....基本上我開4成都好大音量 都幾夠推d 靓少少的earpods (using shure 425) 唔知nokia 8.1 夠唔夠
巴打!知唔知Oreo 十月更新點downgrade返去8月更新再unlock bootloader?
部lumia 就黎收皮轉用咩好
唔俾時間佢?
有無ching 用緊8.1
S710 4gb ram 唔係點打機既話有無lag/唔夠用?
各位升左8仔既有冇咩問題出現
咩機?
好奇一問
點解搞唔掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞