男人的浪漫(18)Nokia Connecting People

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
pro cam唔係差,有得手動焦距,ISO,其實唔差
但Gcam除咗night sight好撚屈機之外,佢可以玩埋photosphere,用VR 睇返啲相

都係睇你影咩多

利申:Nokia 8同Pixel 3都有
我用gcam同pro cam比較時佢未出night sight,所以未知有幾屈啦
之前用gcam就見到好多位都修正得太多,搞到張相同實際環境爭好遠,望落係鮮艷嘅,但好撚假
pro cam就少啲呢類修正,影出嚟比較似實際環境,但就唔一定討好所有人
A:

B:

C:

望落去B好過C?
好憎主頁底個Google bar
明明以前係自己擺最頂唔想要可以del走
依家固定咗喺底
個時鐘變左好7,又唔俾我del佢
我見有人可以set另一頁做主頁?
幾時fix好pie個wifi issue
日日返工要restart先用得返wifi
以前我set左個大字既時鐘
依家變左日期+溫度
日期+溫度入面仲要係殘體字
我都慣咗用Google search bar,不過係放喺上面,唔知將來慣唔慣去咗下面
就係慣咗擺上面
唔慣下面有野
轉launcher 囉, 冇人逼你用佢個launcher 麻
pixel 由8.1 開始已經係咁, 我都用到慣晒
頂唔順咪轉nova, m$ launcher
想問 nokia 機 home screen 三粒掣有冇得改

即係◀️🔘🔲

想加個capture screen掣
本身用開nova都唔係好慣 不過轉咗新機冇用到,依家用番原生用落咗好似又冇咩野
巴打,我買咗8.1, 試咗計連LG TV 係冇問題
btw, androidone係幾正
今次MS真係好有誠意,可以double tap to sleep
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcher
個優惠好似唔多吸引咁喎
話說家母係用緊Nokia 6.1
我而家又唔係香港

佢話:手機更新後開機好慢
開關掣又要長襟左至開到機

請問各位巴打知唔知發生咩事?
The Club價格可升可跌,之前7.1 plus有往績

可以賭吓將來價格下調,低位先入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞