LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
想問牙cool完invialign之後 要加錢整固定cool合唔合理
通常包埋,你一開始有無問過佢收費包d乜野?
好多年前了.. 無晒印象
通常第一個retainer 係療程包埋既
如果唔見左/爛左要再整過都合理既
依家要我加1500覺得被屈錢
上箍/換線痛一星期左右
但只會咬野個陣痛
但整體排牙冇以前咁有力
上箍之後叫過2次牛扒都咬唔開
Re #92 #88
開頭箍牙唔識用牙線,睇完你地講走去買左牙線用
而家冇流牙血
開頭果個星期 日日痛到食薯蓉 訓都訓唔到
捱過之後就冇咩感覺 連覆診加緊都冇咩感覺
有無簽合約
我牙醫有合約,清清楚楚寫明包咩
而家先箍左半年,幾時先箍完
無呀.. 比左舊錢就整模上cool
有無好嘅普通科介紹
想問下有冇人箍過梁振宇?好唔好?
其實冇想像中咁痛,係一上箍頭一星期唔係好慣
拉線後2-3日會酸軟
但我好變態好 enjoy果種酸軟既感覺

門牙係長期冇力咬嘢既
但食野冇問題,依家乜都食到,係要剪細舊少少囉

好彩上箍前一日買左隻雞脾用門牙 “chi”黎食
依家要用刀叉切開黎食
屯門區有冇好介紹
各位巴打 我依家箍緊唐逸謙醫生2年 係箍得正正常常 但平時次次覆診等成個鐘都算 依家仲話佢嚟緊要去上海1-4月都唔會係香港 沒有其他兩位箍牙醫生負責覆診 其實我係咪可以同佢理論 唔比錢 我比咁大筆錢 我係買唐醫生個服務 佢無啦啦走左三個月 完全冇諗過啲patients 不負責任
各位巴打 我依家箍緊唐逸謙醫生2年 係箍得正正常常 但平時次次覆診等成個鐘都算 依家仲話佢嚟緊要去上海1-4月都唔會係香港 會轉為其他兩位箍牙醫生負責覆診 其實我係咪可以同佢理論 甚至唔比錢 我比咁大筆錢 我係買唐醫生個服務 佢無啦啦走左三個月 完全冇諗過啲patients 不負責任
唐逸謙個名爛到咁都幫襯
成日係牙醫果啲委員會report到都見佢比人係咁投訴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞