LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有冇顎骨性倒及牙既巴絲分享下
箍牙呢幾年加價加得好快
同一個專科醫生幾年前只收3-4萬
而家就收6-7萬

或者個醫生專科畢業冇耐會收平少少
但如果口卑好, 幾年又多左經驗,
再加上越來越多人箍牙, 唔憂做, 就會加價
想問鄧幹耀傳統幾錢
有介紹人會平
係呀
大概1-1.5個月就要覆診 所以成日都要拎ma
好似無!
真心問有無巴絲箍佢 好似睇到有d comment講佢唔太好
好多專科都有讀埋點用隱適美
你可以打電話去問下
箍隱適美巴絲 係咪每次完食野都用牙逢刷?咁咪好麻煩
見親都話佢好快手
係 好快手
但d姑娘係我見過最好態度,個個都勁好
有個姑娘只係叫你個名最後兩個字 好鬼親切
其他診所d姑娘全部都西口西面
哩樣真 問野佢地都識答
其他個d問親都唔識
呀!咁平日係咪都等好耐?同埋快手得黎係咪求其...好似有巴打話佢成日甩粒粒
係等好耐
唔知算唔算求其但so far 都okge
依家d技術黎講都無咩大分別架啦
我用陶瓷透明粒粒都好快拉齊
不過都係主要睇返d粒粒用咩牌子同物料
陶瓷比樹脂貴,但唔會整到咀又唔會變色同唔易爛
我就鋼同陶瓷都有用過,我個人覺得分別唔大
想靚d又有經濟能力可以用透明
唔介意比人見到箍牙粒粒可以揀返傳統
陶瓷粒粒唔會變色
會變色係因為固定鐵線既橡筋污糟左
每個月覆診都會換架
So far我就每日咖啡奶茶又食咕嚕肉同炸醬麵都唔變色
有d情況係假咀突,剝牙箍返齊就ok
有d就骨哨,一係開刀一係骨釘
要照x光睇清楚d先可以
你如果未決定好,就睇多幾個醫生拎意見
最緊要搵岩自己既醫生
agger 啲姑娘個個都nice (其中一個應該係佢老婆
但星期六去都比預約時間遲1-1.5個鐘,約平日會好啲
真係幾快手,剝牙同上骨釘都好快搞掂
絲打咁都知 果然同姑娘好好傾
咁你會唔會有甩骨釘呀 甩粒粒既情況呀?或者覺得佢好唔好?thank you!
無傾計啊,feel到咋
有試過甩粒粒,不過骨釘無
佢個feel就好pro,不過就真係急咗啲 每次10分鐘搞掂,好難問到佢野,通常都係問姑娘
仲會愈黎愈hea
等30-40分鐘 我覺得正常既
同埋真係好快手
同埋問醫生/姑娘野都肯答
但我9月中先開始箍,箍左唔係好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞