LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
睇完個下巴post發現自己有嘴突加下巴後縮
但睇完個牙醫check牙又話唔洗箍
有個人特色
定係箍牙一定要全部箍
我都係喺梁醫生到箍 我個case係哨牙
上箍之前總共剝咗4隻牙 由上箍到宜家4個月每次去覆診都係好似你咁換powerchain剪鐵線 過程唔使2分鐘除非你有問題問 so far棚牙都郁得幾快
但佢嘅做法似係逐隻牙拉 咁咪有排先到門牙
有無巴絲係佢到箍可以解答我佢係將隻牙完全拉到埋位定拉到一半先拉第二隻牙
拉拉下、就會落粗鐵線將前面四隻牙拉入去
有無人試過庇利積臣牙科醫務所?
我見學校有提供,想去試下
我差唔多箍完嘅時候就生咗隻智慧齒
剝左佢,好快姐
冇咩影響
但如果比佢繼續生就可能會頂亂
請問下帶透明固定器前面啲牙係咪掂唔到?
B醫生個方法幾特別
至少我身邊無人咁樣箍
你睇多幾間比較下
2間既方法好唔同,其實比較唔到
你想箍完 隻虎牙仲要繼續爆?
咁不如唔好箍啦 可以慳返幾萬蚊
箍返整齊對咬合 清潔 都好啲 又美觀
有無趙創波介紹人think
https://t.me/Sshsshhh
成排牙無一隻係生得好嘅 應該照箍定點?我婆婆叫剝曬佢再整
牙肉有黑色邊係做咩?刷牙都刷唔走啲黑邊
其實點樣先要打骨釘
係牙石!
有無人都係平均2個月先覆一次診?
次次都話full晒無晒期,好不安
箍牙大半年都好似無咩變過咁
終於爬曬文
下星期上箍(利申:隱適美)
但我係瘦底 見好多瘦底巴絲話會有牙套面
又話法令紋深咗 太陽穴會凹咗
想知係咪多數都會有呢啲情況
本身已經營養不良咁嘅樣再變牙套面都唔知點搞
有冇啲巴絲成功避免到架

同埋想問隱適美嘅巴絲平時點清潔牙套
用牙膏會變黃 但就咁清水又好似唔係幾夠乾淨
驚個箍有味
見過人講話用水加梳打粉浸
有冇貼士
真心愈近上箍愈淆之後會有咩伏野出晒來
窮撚學生嘔晒堆身家出來如果箍衰咗會崩潰
平均2個月咁耐
新手想問下有冇內箍牙醫好介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞